Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bijna 2100 asielzoekers van de radar verdwenen in Limburg

Geplaatst opzaterdag 10 maart 2018 - 7:51

Er zijn de afgelopen drie jaar 2076 asielzoekers volledig van de radar verdwenen uit de Limburgse asielzoekerscentra.

Dat blijkt uit cijfers van De Limburger na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Het zou vooral gaan om Syriërs (239), Algerijnen (207) en Marokkanen (172). Dit zijn grotendeels alleenreizende mannen.

Vergrootglas
Er is een stijging van verdwenen asielzoekers de afgelopen jaren. In 2015 vertrokken volgens de krant ruim 300 mensen met onbekende bestemming. In de jaren 2016 en 2017 meer dan 800 per jaar. De groep uit Syrië en andere islamitische landen zou niet onder een vergrootglas liggen bij de opsporings- en veiligheidsdiensten.

"Indien er signalen zijn over een (mogelijke) dreiging voor de nationale veiligheid wordt er door de bevoegde inlichtingen en veiligheidsdiensten gemonitord en zo nodig ingegrepen", zegt een woordvoerster van de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) aan De Limburger.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen