Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 1400 bezoekers online banenmarkt Limburgse zorgsector

Geplaatst opmaandag 30 november 2020 - 16:57

De online banenmarkt voor de Limburgse zorg- en welzijnssector is door 1394 geïnteresseerden bezocht.

"We hadden op veel bezoekers gerekend, maar dit heeft onze verwachtingen overtroffen", zegt Cristel Collard van vacatureplatform Zorgnet Limburg.

Online
De Limburgse zorg- en welzijnssector kampt met personeelstekorten. Mede door het coronavirus is de vraag naar zorgpersoneel groter dan ooit. Omdat een fysieke banenmarkt vanwege de coronamaatregelen niet mag worden georganiseerd, heeft het vacatureplatform vorige week een online banenmarkt gehouden. "We merken dat er veel belangstelling is voor werken in de zorg. Ook geven werkgevers aan het best lastig te vinden om in deze tijden van crisis geïnteresseerden te bereiken. Dat gat hebben we samen proberen te dichten met de online banenmarkt", zegt Collard.

Lees ook: Tekort zorgpersoneel: kunnen we goede zorg blijven bieden?

Uitkomst
Vanuit de zorg werd ook positief gereageerd op de online banenmarkt. Opleidingsadviseur Petra Meertens van LEVANTOgroep noemt het 'een uitkomst'. "Ons HR-team heeft de afgelopen dagen veel mensen leren kennen via online- of chatgesprekken", zegt ze. "Een aantal gaat zelfs solliciteren. Voor ons absoluut een succes."

Toekomst niet rooskleurig
Uit de prognosecijfers blijkt dat de personeelstekorten in de zorg blijven oplopen. "Dit komt deels doordat veel zorgprofessionals komende jaren met pensioen gaan. Nieuwe medewerkers zijn dan ook hard nodig", zegt Collard. Of de online banenmarkt een vervolg krijgt kan ze nog niet zeggen, maar het 'smaakt naar meer'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen