Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 100 nieuwe ondernemingen dankzij Streetwise

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 17:56

De afgelopen drie jaar zijn door de bemiddeling van Stichting Streetwise in de regio Parkstad 93 nieuwe ondernemingen gestart.

Die zijn samen goed voor 520 banen en bijna 15.000 m2 invulling van winkelruimte. Met in totaal ruim 5,3 miljoen euro aan investeringen leveren die een jaaromzet op van minimaal 20 miljoen euro per jaar.

Hand in de rug
Volgens de Heerlense wethouder Martin de Beer is de aanpak van Streetwise uniek in Nederland. "Het is de hand in de rug die banken, eigenaren en verhuurders van panden en gemeenten beweegt om net wat leniger te zijn in hun ondersteuning. Met als resultaat honderden nieuwe banen en levendige winkelgebieden.”

Lage huur
Vijf jaar geleden nam Sjaak Vinken het initiatief om startende ondernemers en eigenaren van leegstaand onroerend goed in de Heerlense binnenstad bijeen te brengen. Met een lage starthuur kregen ze de kans om een zaak op te zetten.

Plan
Drie jaar geleden ontfermde de Stadsregio Parkstad het initiatief en werd het ondergebracht in de Stichting Streetwise. Die neemt ondernemers alleen onder haar vleugels als ze een goed doortimmerd ondernemingsplan hebben en er zicht is op duurzaam succes. Met bemiddeling tussen gemeenten, financiers en verhuurders helpt Streetwise met de opstart van het bedrijf.

Slagingspercentage
Dat die aanpak werkt, blijkt volgens Streetwise uit het percentage van 92,5% van ondernemingen die een jaar na opstart nog actief zijn, waar dat landelijk ligt op 40-50%. Vooral starters in de horecasector doen het goed.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen