Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 100 nieuwe ondernemingen dankzij Streetwise

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 17:56

De afgelopen drie jaar zijn door de bemiddeling van Stichting Streetwise in de regio Parkstad 93 nieuwe ondernemingen gestart.

Die zijn samen goed voor 520 banen en bijna 15.000 m2 invulling van winkelruimte. Met in totaal ruim 5,3 miljoen euro aan investeringen leveren die een jaaromzet op van minimaal 20 miljoen euro per jaar.

Hand in de rug
Volgens de Heerlense wethouder Martin de Beer is de aanpak van Streetwise uniek in Nederland. "Het is de hand in de rug die banken, eigenaren en verhuurders van panden en gemeenten beweegt om net wat leniger te zijn in hun ondersteuning. Met als resultaat honderden nieuwe banen en levendige winkelgebieden.”

Lage huur
Vijf jaar geleden nam Sjaak Vinken het initiatief om startende ondernemers en eigenaren van leegstaand onroerend goed in de Heerlense binnenstad bijeen te brengen. Met een lage starthuur kregen ze de kans om een zaak op te zetten.

Plan
Drie jaar geleden ontfermde de Stadsregio Parkstad het initiatief en werd het ondergebracht in de Stichting Streetwise. Die neemt ondernemers alleen onder haar vleugels als ze een goed doortimmerd ondernemingsplan hebben en er zicht is op duurzaam succes. Met bemiddeling tussen gemeenten, financiers en verhuurders helpt Streetwise met de opstart van het bedrijf.

Slagingspercentage
Dat die aanpak werkt, blijkt volgens Streetwise uit het percentage van 92,5% van ondernemingen die een jaar na opstart nog actief zijn, waar dat landelijk ligt op 40-50%. Vooral starters in de horecasector doen het goed.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen