Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bijna 100 nieuwe ondernemingen dankzij Streetwise

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 17:56

De afgelopen drie jaar zijn door de bemiddeling van Stichting Streetwise in de regio Parkstad 93 nieuwe ondernemingen gestart.

Die zijn samen goed voor 520 banen en bijna 15.000 m2 invulling van winkelruimte. Met in totaal ruim 5,3 miljoen euro aan investeringen leveren die een jaaromzet op van minimaal 20 miljoen euro per jaar.

Hand in de rug
Volgens de Heerlense wethouder Martin de Beer is de aanpak van Streetwise uniek in Nederland. "Het is de hand in de rug die banken, eigenaren en verhuurders van panden en gemeenten beweegt om net wat leniger te zijn in hun ondersteuning. Met als resultaat honderden nieuwe banen en levendige winkelgebieden.”

Lage huur
Vijf jaar geleden nam Sjaak Vinken het initiatief om startende ondernemers en eigenaren van leegstaand onroerend goed in de Heerlense binnenstad bijeen te brengen. Met een lage starthuur kregen ze de kans om een zaak op te zetten.

Plan
Drie jaar geleden ontfermde de Stadsregio Parkstad het initiatief en werd het ondergebracht in de Stichting Streetwise. Die neemt ondernemers alleen onder haar vleugels als ze een goed doortimmerd ondernemingsplan hebben en er zicht is op duurzaam succes. Met bemiddeling tussen gemeenten, financiers en verhuurders helpt Streetwise met de opstart van het bedrijf.

Slagingspercentage
Dat die aanpak werkt, blijkt volgens Streetwise uit het percentage van 92,5% van ondernemingen die een jaar na opstart nog actief zijn, waar dat landelijk ligt op 40-50%. Vooral starters in de horecasector doen het goed.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen