Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 100 nieuwe ondernemingen dankzij Streetwise

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 17:56

De afgelopen drie jaar zijn door de bemiddeling van Stichting Streetwise in de regio Parkstad 93 nieuwe ondernemingen gestart.

Die zijn samen goed voor 520 banen en bijna 15.000 m2 invulling van winkelruimte. Met in totaal ruim 5,3 miljoen euro aan investeringen leveren die een jaaromzet op van minimaal 20 miljoen euro per jaar.

Hand in de rug
Volgens de Heerlense wethouder Martin de Beer is de aanpak van Streetwise uniek in Nederland. "Het is de hand in de rug die banken, eigenaren en verhuurders van panden en gemeenten beweegt om net wat leniger te zijn in hun ondersteuning. Met als resultaat honderden nieuwe banen en levendige winkelgebieden.”

Lage huur
Vijf jaar geleden nam Sjaak Vinken het initiatief om startende ondernemers en eigenaren van leegstaand onroerend goed in de Heerlense binnenstad bijeen te brengen. Met een lage starthuur kregen ze de kans om een zaak op te zetten.

Plan
Drie jaar geleden ontfermde de Stadsregio Parkstad het initiatief en werd het ondergebracht in de Stichting Streetwise. Die neemt ondernemers alleen onder haar vleugels als ze een goed doortimmerd ondernemingsplan hebben en er zicht is op duurzaam succes. Met bemiddeling tussen gemeenten, financiers en verhuurders helpt Streetwise met de opstart van het bedrijf.

Slagingspercentage
Dat die aanpak werkt, blijkt volgens Streetwise uit het percentage van 92,5% van ondernemingen die een jaar na opstart nog actief zijn, waar dat landelijk ligt op 40-50%. Vooral starters in de horecasector doen het goed.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen