Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bijna 100 nieuwe ondernemingen dankzij Streetwise

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 17:56

De afgelopen drie jaar zijn door de bemiddeling van Stichting Streetwise in de regio Parkstad 93 nieuwe ondernemingen gestart.

Die zijn samen goed voor 520 banen en bijna 15.000 m2 invulling van winkelruimte. Met in totaal ruim 5,3 miljoen euro aan investeringen leveren die een jaaromzet op van minimaal 20 miljoen euro per jaar.

Hand in de rug
Volgens de Heerlense wethouder Martin de Beer is de aanpak van Streetwise uniek in Nederland. "Het is de hand in de rug die banken, eigenaren en verhuurders van panden en gemeenten beweegt om net wat leniger te zijn in hun ondersteuning. Met als resultaat honderden nieuwe banen en levendige winkelgebieden.”

Lage huur
Vijf jaar geleden nam Sjaak Vinken het initiatief om startende ondernemers en eigenaren van leegstaand onroerend goed in de Heerlense binnenstad bijeen te brengen. Met een lage starthuur kregen ze de kans om een zaak op te zetten.

Plan
Drie jaar geleden ontfermde de Stadsregio Parkstad het initiatief en werd het ondergebracht in de Stichting Streetwise. Die neemt ondernemers alleen onder haar vleugels als ze een goed doortimmerd ondernemingsplan hebben en er zicht is op duurzaam succes. Met bemiddeling tussen gemeenten, financiers en verhuurders helpt Streetwise met de opstart van het bedrijf.

Slagingspercentage
Dat die aanpak werkt, blijkt volgens Streetwise uit het percentage van 92,5% van ondernemingen die een jaar na opstart nog actief zijn, waar dat landelijk ligt op 40-50%. Vooral starters in de horecasector doen het goed.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen