Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijgesteld akkoord over sneltram bijna klaar

Geplaatst opmaandag 3 oktober 2016 - 22:40

CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck verwacht dat binnen twee tot vier weken het bijgestelde akkoord over de sneltram Maastricht-Hasselt kan worden getekend.

Hij zegt dat na overleg met de Vlaamse minister van Verkeer Ben Weyts maandag in Brussel. Daar zijn de laatste puntjes op de 'i' gezet, aldus de gedeputeerde. En dat wordt nu precies op papier uitgewerkt.

Constructief
Volgens de gedeputeerde maakte het overleg duidelijk dat alle partijen echt door willen gaan met de sneltram. Het was een goed en constructief overleg, zonder haarkloverij, zo verklaart Van der Broeck.

Extra geld
Een paar maanden geleden bereikten de Vlaamse regering, de gemeente Maastricht en de provincie Limburg een nieuw principe-akkoord. Daarbij wordt van Nederlandse kant zes miljoen extra op tafel gelegd voor de sneltram Maastricht-Hasselt. Ook voor andere grensoverschrijdende initiatieven wordt de beurs getrokken.

Lees ook: Vlamingen akkoord met tramplan Maastricht-Hasselt

Ingekort tracé
In ruil daarvoor gaat Vlaanderen akkoord met een ingekort tracé. Daarbij is niet langer het station in Maastricht eindpunt maar Mosae Forum in de binnenstad. Het station bleek niet haalbaar, omdat de Wilhelminabrug over de Maas niet sterk genoeg is voor een tram. Maastricht kwam daar pas achter toen een eerdere overeenkomst al was getekend. Dat leidde tot veel irritatie aan Vlaamse kant.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sneltramdossier Maastricht-Hasselt: chaos troef
Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Maastricht wil snel nieuw bestemmingsplan voor tramlijn
Belgen lijken alsnog akkoord met sneltram Maastricht-Hasselt
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen