Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bijgesteld akkoord over sneltram bijna klaar

Geplaatst opmaandag 3 oktober 2016 - 22:40

CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck verwacht dat binnen twee tot vier weken het bijgestelde akkoord over de sneltram Maastricht-Hasselt kan worden getekend.

Hij zegt dat na overleg met de Vlaamse minister van Verkeer Ben Weyts maandag in Brussel. Daar zijn de laatste puntjes op de 'i' gezet, aldus de gedeputeerde. En dat wordt nu precies op papier uitgewerkt.

Constructief
Volgens de gedeputeerde maakte het overleg duidelijk dat alle partijen echt door willen gaan met de sneltram. Het was een goed en constructief overleg, zonder haarkloverij, zo verklaart Van der Broeck.

Extra geld
Een paar maanden geleden bereikten de Vlaamse regering, de gemeente Maastricht en de provincie Limburg een nieuw principe-akkoord. Daarbij wordt van Nederlandse kant zes miljoen extra op tafel gelegd voor de sneltram Maastricht-Hasselt. Ook voor andere grensoverschrijdende initiatieven wordt de beurs getrokken.

Lees ook: Vlamingen akkoord met tramplan Maastricht-Hasselt

Ingekort tracé
In ruil daarvoor gaat Vlaanderen akkoord met een ingekort tracé. Daarbij is niet langer het station in Maastricht eindpunt maar Mosae Forum in de binnenstad. Het station bleek niet haalbaar, omdat de Wilhelminabrug over de Maas niet sterk genoeg is voor een tram. Maastricht kwam daar pas achter toen een eerdere overeenkomst al was getekend. Dat leidde tot veel irritatie aan Vlaamse kant.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sneltramdossier Maastricht-Hasselt: chaos troef
Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Maastricht wil snel nieuw bestemmingsplan voor tramlijn
Belgen lijken alsnog akkoord met sneltram Maastricht-Hasselt
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen