Bijen

Sittard-Geleen werkt plannen uit voor 'bijenoase'

Sittard-Geleen wil een bijvriendelijke gemeente worden en heeft daarom plannen gemaakt om een 'bijenoase' te realiseren.

Bloemenlint Neer
Bloemenlint door Limburg moet insecten redden

Het gaat slecht met de insecten in Nederland. Reden voor natuurstichting IKL en de provincie Limburg om een bloemenlint door de provincie aan te gaan leggen.

Bijen (6 jun 2020)
Nieuwe bijensoort ontdekt in Zuid-Limburg

In een kort tijdsbestek zijn in Nederland twee nieuwe bijensoorten gevonden. Het gaat om exemplaren van de tweecellige zandbij en de zwartbuikbehangersbij, meldt de website Nature Today op gezag van het EIS Kenniscentrum Insecten.

Bijen
Gemeente brengt overlast bijenpoep Hoensbroek in kaart

De gemeente Heerlen gaat de overlast van bijenpoep in Hoensbroek onderzoeken.

Kinderimkers in Weert bijeen voor diploma

Bij imkervereniging Sint Ambrosius in Weert zijn zondag de eerste imkerdiploma’s uitgereikt aan cursisten tussen 8 en 12 jaar oud.

Bijen
300.000 bijen gestolen bij Maastrichtse imker

De Maastrichtse imker Kenny Essers is bestolen van een paar honderdduizend bijen. Zes bijenvolken die hij net over de grens in België had staan, zijn spoorloos.

Video: familie op de vlucht voor bijenzwerm

Een grote zwerm bijen heeft zaterdag een familie in Kerkrade op de vlucht doen slaan.

'Natuur profiteert van laatste warme dagen'

Door het extreem warme weer gedraagt de natuur zich anders dan normaal rond deze tijd. Vooral het groot aantal insecten valt op.

'Denk aan de bij, gebruik geen bestrijdingsmiddelen in de tuin'

Hobbyimker Chris Peters uit Wanssum roept mensen op geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken in de tuin en vooral bijvriendelijke bloemen en planten neer te zetten.

Provincie trekt 80 mille uit voor bijenoases in Limburg

De provincie heeft 80.000 euro uitgetrokken voor bijenoases op zo'n vijftig plekken in Limburg.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten