Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Bijdrage LVO aan instroom vmbo'ers Maastricht in mbo'

Geplaatst opdonderdag 19 juli 2018 - 17:44

Het is de bedoeling dat scholenkoepel LVO gaat bijdragen aan de mbo-instroom van scholieren van het VMBO Maastricht die nog geen diploma hebben.

Dat zegt Daniëlle Bollen namens de speciale Taskforce VMBO Maastricht, een samenwerking van de belangrijkste mbo-opleidingen in Limburg.

Afspraak
Donderdag werd duidelijk dat de mbo-scholen ROC Leeuwenborgh, Arcus College, Citaverde College, Gilde Opleidingen, Summa College, Sint Lucas en De Rooi Pannen hebben afgesproken dat ruim 300 leerlingen daar mogen starten aan hun vervolgopleiding. Studenten die op 31 december hun diploma niet hebben behaald, moeten alsnog stoppen.

Lees ook: Vmbo'ers Maastricht mogen zonder diploma starten met mbo

Financiële bijdrage
De taskforce is achter de schermen in gesprek met LVO om de financiële bijdrage vanuit de scholenkoepel rond te krijgen. "We gaan ervan uit dat we een regeling kunnen treffen", zegt Bollen. De mbo-scholen lopen immers het risico op een schadepost wanneer instromende studenten alsnog uitvallen.

Perspectief
De uitzondering om de leerlingen alvast toe te laten, is volgens Bollen eenmalig. "Ik ga er niet van uit dat dit de opmaat is naar een nieuw model voor instroming in het mbo. We doen dit vooral uit piëteit met de leerlingen en hun ouders. Ze zouden anders geen perspectief hebben."

Ongeldige examens
De eindexamens van 354 leerlingen werden afgelopen maand ongeldig verklaard, omdat de school een potje had gemaakt van de schoolexamens. Veel leerlingen hadden bijvoorbeeld niet alle toetsen gemaakt en stages niet afgerond.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen