Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Bijdrage LVO aan instroom vmbo'ers Maastricht in mbo'

Geplaatst opdonderdag 19 juli 2018 - 17:44

Het is de bedoeling dat scholenkoepel LVO gaat bijdragen aan de mbo-instroom van scholieren van het VMBO Maastricht die nog geen diploma hebben.

Dat zegt Daniëlle Bollen namens de speciale Taskforce VMBO Maastricht, een samenwerking van de belangrijkste mbo-opleidingen in Limburg.

Afspraak
Donderdag werd duidelijk dat de mbo-scholen ROC Leeuwenborgh, Arcus College, Citaverde College, Gilde Opleidingen, Summa College, Sint Lucas en De Rooi Pannen hebben afgesproken dat ruim 300 leerlingen daar mogen starten aan hun vervolgopleiding. Studenten die op 31 december hun diploma niet hebben behaald, moeten alsnog stoppen.

Lees ook: Vmbo'ers Maastricht mogen zonder diploma starten met mbo

Financiële bijdrage
De taskforce is achter de schermen in gesprek met LVO om de financiële bijdrage vanuit de scholenkoepel rond te krijgen. "We gaan ervan uit dat we een regeling kunnen treffen", zegt Bollen. De mbo-scholen lopen immers het risico op een schadepost wanneer instromende studenten alsnog uitvallen.

Perspectief
De uitzondering om de leerlingen alvast toe te laten, is volgens Bollen eenmalig. "Ik ga er niet van uit dat dit de opmaat is naar een nieuw model voor instroming in het mbo. We doen dit vooral uit piëteit met de leerlingen en hun ouders. Ze zouden anders geen perspectief hebben."

Ongeldige examens
De eindexamens van 354 leerlingen werden afgelopen maand ongeldig verklaard, omdat de school een potje had gemaakt van de schoolexamens. Veel leerlingen hadden bijvoorbeeld niet alle toetsen gemaakt en stages niet afgerond.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen