Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bijdrage LVO aan instroom vmbo'ers Maastricht in mbo'

Geplaatst opdonderdag 19 juli 2018 - 17:44

Het is de bedoeling dat scholenkoepel LVO gaat bijdragen aan de mbo-instroom van scholieren van het VMBO Maastricht die nog geen diploma hebben.

Dat zegt Daniëlle Bollen namens de speciale Taskforce VMBO Maastricht, een samenwerking van de belangrijkste mbo-opleidingen in Limburg.

Afspraak
Donderdag werd duidelijk dat de mbo-scholen ROC Leeuwenborgh, Arcus College, Citaverde College, Gilde Opleidingen, Summa College, Sint Lucas en De Rooi Pannen hebben afgesproken dat ruim 300 leerlingen daar mogen starten aan hun vervolgopleiding. Studenten die op 31 december hun diploma niet hebben behaald, moeten alsnog stoppen.

Lees ook: Vmbo'ers Maastricht mogen zonder diploma starten met mbo

Financiële bijdrage
De taskforce is achter de schermen in gesprek met LVO om de financiële bijdrage vanuit de scholenkoepel rond te krijgen. "We gaan ervan uit dat we een regeling kunnen treffen", zegt Bollen. De mbo-scholen lopen immers het risico op een schadepost wanneer instromende studenten alsnog uitvallen.

Perspectief
De uitzondering om de leerlingen alvast toe te laten, is volgens Bollen eenmalig. "Ik ga er niet van uit dat dit de opmaat is naar een nieuw model voor instroming in het mbo. We doen dit vooral uit piëteit met de leerlingen en hun ouders. Ze zouden anders geen perspectief hebben."

Ongeldige examens
De eindexamens van 354 leerlingen werden afgelopen maand ongeldig verklaard, omdat de school een potje had gemaakt van de schoolexamens. Veel leerlingen hadden bijvoorbeeld niet alle toetsen gemaakt en stages niet afgerond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen