wolf, mannetjeswolf, herfst, bos, wolven (stock)

'Wolf Groote Heide springt over hekken met stroomdraad'

Het lijkt erop dat de Brabants-Limburgse wolf die zijn leefgebied op de Groote Heide rond Leende heeft, in staat is om over hekken met stroomdraad te springen.

wolf, mannetjeswolf, herfst, bos, wolven (stock)
Rapport: vier wolven actief in Limburg

In het Limburgse grensgebied met Belgiƫ en Noord-Brabant waren in de periode tussen begin november vorig jaar en eind januari dit jaar vier wolven actief.

Wolf
Wolf uit de Alpen zwerft in Noord-Limburg

Een mannetjeswolf uit de Frans-Italiaanse Alpen zwerft sinds eind maart door Noord-Limburg en door het zuidoosten van Brabant.

wolf rennend (stock)
Schapen doodgebeten door wolf bij Maasduinen

Een wolf heeft vorige maand een aantal schapen gedood bij natuurgebied Maasduinen in de gemeente Bergen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten