Overslaan en naar de inhoud gaan

Bij Nedcar rollen weer auto's van de band

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2020 - 15:31

Bij VDL Nedcar in Born rollen de eerste auto's van de band. Na twee voorbereidingsdagen is de fabriek weer langzaam opgestart.

Zes weken lag de productie stil. De directie besloot zelf de fabriek in Born te sluiten, omdat sommige onderdelen door het coronavirus niet meer geleverd konden worden. Nu er de nodige maatregelen zijn genomen, is het personeel weer welkom.

Goede sfeer
De werknemers zijn blij dat ze weer kunnen werken. "Het klussen en in de tuin zitten was ik eigenlijk wel zat", zegt een werknemer die de eerste dienst er alweer op heeft zitten. De sfeer zit er prima in, de mensen in Born zijn vrolijk. Misschien komt het door het mooie weer of omdat er nog maar halve diensten worden gedraaid. "Maar dit is toch ook goed voor de economie", zegt een medewerker.

Video: L1

Veilig
De mensen voelen zich ook veilig. Natuurlijk zitten ze met veel werknemers in één ruimte en zal de anderhalve meter afstand niet altijd gehaald worden. Maar daarom zijn er looplijnen, zijn hier en daar schotten geplaatst en werken mensen met mondkapjes op. Ook de toegangspoortjes zijn aangepast, allemaal om het risico op verspreiding zo klein mogelijk te houden.

Productie
Waar wekenlang de productie stop lag, rollen er nu dus alweer auto's van de band. Hoeveel exact wil Nedcar niet zeggen omdat dat bedrijfsgevoelige informatie is. Wel is duidelijk dat er nu één ploeg aan het werk is die nu nog halve diensten draait. Dat worden over een tijdje weer volledige diensten waarna Nedcar ook weer over zal gaan op twee volledige ploegen. Dan pas zullen alle 5.000 medewerkers weer nodig zijn.

nedcar2

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen