Overslaan en naar de inhoud gaan

Big Benny weegt 99,7 kilo en dat is goed nieuws

Geplaatst opdinsdag 30 maart 2021 - 18:55

Het streefgewicht is bereikt. Sterker nog: Big Benny zit er al iets onder. Honderd kilo was het plan. De weegschaal staat op 99,7 en dat is goed nieuws.

Afvallen is een rekensommetje, weet Ben Peters, alias Big Benny: "Je moet meer verbranden dan dat je eet." Dus verbrandt hij. Elke dag 17.000 stappen.

Kilometervreter
De artiest, ondernemer en raadslid uit Roermond maakt dagelijks stevige wandelingen. Hij is een kilometervreter geworden. Tochten door de natuur van zo'n vier uur of meer zijn geen uitzondering.
"In 28 jaar heb ik nog nooit onder de honderd kilo gewogen. Voor mij is dit een hoogtepunt. Veel andere mensen zal het niet interesseren. Dat begrijp ik."

160 kilo
Ooit woog hij 160 kilo. Big Benny was dan ook niet alleen een artiestennaam. Drie maanden geleden begon de eindspurt om van 113,4 kilo de 100 kilo aan te tikken. In twaalf weken viel hij iets meer dan 13 kilo af. Nu zit hij 300 gram onder zijn streefgewicht. "En daarmee is het doel bereikt. Of ja. Nu begint het pas. Volhouden."

Spaarzaam
Samen met zijn vrouw Claudia is hij gestopt met roken. In het begin vlogen de kilo's er aan. "Puur van het snoepen. Afleiding zoeken." Alcohol is spaarzaam in huize Peters. Ook dat scheelt. "Tijdens optredens wordt er wel eens wat gedronken. Thuis niet. Dus wat betreft komt de corona-crisis goed uit."

Volle agenda
Zijn agenda als Big Benny, begint overigens weer aardig vol te lopen. "Boekingen voor 2023. Voor 80 procent al binnen. Ik krijg het aardig gevuld."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen