Overslaan en naar de inhoud gaan

Big Benny weegt 99,7 kilo en dat is goed nieuws

Geplaatst opdinsdag 30 maart 2021 - 18:55

Het streefgewicht is bereikt. Sterker nog: Big Benny zit er al iets onder. Honderd kilo was het plan. De weegschaal staat op 99,7 en dat is goed nieuws.

Afvallen is een rekensommetje, weet Ben Peters, alias Big Benny: "Je moet meer verbranden dan dat je eet." Dus verbrandt hij. Elke dag 17.000 stappen.

Kilometervreter
De artiest, ondernemer en raadslid uit Roermond maakt dagelijks stevige wandelingen. Hij is een kilometervreter geworden. Tochten door de natuur van zo'n vier uur of meer zijn geen uitzondering.
"In 28 jaar heb ik nog nooit onder de honderd kilo gewogen. Voor mij is dit een hoogtepunt. Veel andere mensen zal het niet interesseren. Dat begrijp ik."

160 kilo
Ooit woog hij 160 kilo. Big Benny was dan ook niet alleen een artiestennaam. Drie maanden geleden begon de eindspurt om van 113,4 kilo de 100 kilo aan te tikken. In twaalf weken viel hij iets meer dan 13 kilo af. Nu zit hij 300 gram onder zijn streefgewicht. "En daarmee is het doel bereikt. Of ja. Nu begint het pas. Volhouden."

Spaarzaam
Samen met zijn vrouw Claudia is hij gestopt met roken. In het begin vlogen de kilo's er aan. "Puur van het snoepen. Afleiding zoeken." Alcohol is spaarzaam in huize Peters. Ook dat scheelt. "Tijdens optredens wordt er wel eens wat gedronken. Thuis niet. Dus wat betreft komt de corona-crisis goed uit."

Volle agenda
Zijn agenda als Big Benny, begint overigens weer aardig vol te lopen. "Boekingen voor 2023. Voor 80 procent al binnen. Ik krijg het aardig gevuld."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen