Overslaan en naar de inhoud gaan

Big Benny reanimeert broer Dré: 'Hoop dat hij hiervan leert'

Geplaatst opmaandag 18 oktober 2021 - 20:54

Ben Peters heeft zijn broer Dré maandagavond eigenhandig gereanimeerd en nieuwe levenslucht ingeblazen tijdens de raadsvergadering van de gemeente Roermond. "Ik hoop dat hij hiervan leert", zegt Ben, die samen met zijn broer de zitting bijwoonde als raadslid.

"Ja, ik sprak Dré net. Hij ligt op de intensive care in het ziekenhuis. Volgens de artsen verkeert hij niet meer in kritieke toestand", laat Ben Peters aan de telefoon weten.

Gekneusde ribben
Ben, ook bekend onder zijn artiestennaam Big Benny, kan het nog nauwelijks geloven. Het ene moment zit hij zij aan zij met zijn broer aan tafel voor de raadsvergadering. Het volgende moment moet hij volop aan de bak om Dré te reanimeren. "Ik verwacht dat hij nog wel zeven tot acht weken last zal hebben van gekneusde ribben", vermoedt Ben. Samen met zijn broer zit hij namens de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) in de raad.

Ademhaling stopte
Naar de oorzaak is het gissen. "Het kan een beroerte zijn, hyperventilatie of een hartaanval. Ik ben geen medicus. Dat moet onderzoek in het ziekenhuis uitwijzen", zegt Ben. Hij weet wel dat Dré vlak voordat hij onwel werd, nog stevig van leer trok tegen burgemeester Rianne Donders. "Kort daarna ging Dré achterover in zijn stoel en stopte zijn ademhaling. Ik heb hem uit die stoel getrokken en op de vloer gelegd en ben meteen begonnen met reanimeren", beschrijft Ben.

Bekijk hier het hele gesprek met Ben, de dag na de reanimatie:

Video: L1

Steun GroenLinks
Hij kreeg daarbij ondersteuning van Wim Maassen. Het raadslid van GroenLinks nam de reanimatie over zodra Dré Peters zelf weer begon te ademen. Tot grote opluchting van Ben die door alle inspanningen aan het einde van zijn Latijn was. "Ik was blij toen er professionele hulpverleners waren. Hoe lang dat geduurd heeft? Geen idee, misschien tien, vijftien minuten. Als je zo bezig bent met reanimeren, heb je geen notie van de tijd. Je doet wat je kunt, dat is alles."

Grapjes
Met vliegende spoed is Dré Peters per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Op de intensive care spraken de broers met elkaar. "Hij begon alweer grapjes te maken. Dat was een goed teken. Ja, iets over zijn allergie voor GroenLinks terwijl hij juist door Wim is geholpen. Dat soort gekheid kenmerkt Dré", schetst Ben. Hij heeft via de familieapp iedereen op de hoogte gesteld. "We mogen maar met één persoon tegelijk bij hem op de zaal, dus het zal nog wel even duren voordat iedereen hem heeft gezien en gesproken."

Nu van het leven genieten
Voor Ben rest op dit moment niets anders dan afwachten en de emoties laten zakken. Zijn relaas doet hij nuchter uit de doeken, maar onderhuids is er zeker spanning opgebouwd. Die zal een uitweg moeten vinden komende dagen. "Ik hoop vooral dat Dré hier iets van leert. Dat de politieke drukte dit niet waard is. Dat hij nu eens eindelijk van het leven gaat genieten."

Lees ook: Dré Peters gereanimeerd in raadszaal tijdens vergadering

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen