Overslaan en naar de inhoud gaan

Bierkrattenwagen geweerd uit optocht: 'Te veel reclame'

Geplaatst opdinsdag 26 februari 2019 - 14:56

Een speciale carnavalswagen, die gebouwd is met bijna 1000 kratjes bier, mag niet meetrekken in de grote optocht van Venray.

De bierkrattenwagen wordt geweerd door CV de Pielhaas, omdat ze het te commercieel vinden.

Jubileum
BC De Brouwerij heeft de wagen samen met de jeugd van Oirlo gebouwd ter ere van het jubileum (8 x 11 jaar) van de plaatselijke CV de Spurriemök. De wagen had het pronkstuk moeten worden van de grote optocht van Venray, maar al het werk lijkt voor niks te zijn. "We worden niet toegelaten omdat ze het als reclame zien", zegt wagenbouwer Niek Loonen.

Duizend kratten
Voor de wagen, die zelfs kan bewegen, zijn bijna duizend bierkratten gebruikt. "Een deel van de kratten hebben we van Bavaria gekregen, maar we hebben er ook heel veel leeg gedronken", zegt Loonen. "Het is zuur. Doen we een keer iets met de jeugd, mogen we niet meedoen. De carnavalsvereniging van Oirlo vond het een mooi idee en steunt ons."

Reclamekaravaan
De vastelaovesvereniging van Venray denkt hier anders over. "Het mag geen reclamekaravaan worden", zegt Milton Cavis van De Pielhaas. "Dit is een wagen die van voor tot achter uit Bavaria-kratten bestaat. En dat mag niet." Volgens Cavis staat dat ook duidelijk in de reglementen van de Venrayse optochten.

Afplakken
De groep is volgens de woordvoerder van De Pielhaas niet volledig uitgesloten van deelname. "Als ze alles afplakken en de reclame niet meer zichtbaar is, mogen ze alsnog meelopen." En dus is er voor de wagenbouwers veel werk te doen. "Maar ik weet niet of we dat voor maandag nog geregeld krijgen", zegt Niek Loonen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen