Overslaan en naar de inhoud gaan

Bierbrouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond

Geplaatst opvrijdag 7 mei 2021 - 5:59

Het aantal bierbrouwerijen is in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld. Limburg telde er in april dit jaar 64, begin 2016 waren dat er nog 27.

Naast de grote namen als Brand, Hertog Jan, Gulpener en Alfa Bier zijn er dus nog veel kleinere brouwerijen in onze provincie te vinden, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK).

Weerter bier
In Weert zijn de meeste bierbrouwers gevestigd van alle Limburgse gemeenten. Daar schoten de brouwerijen de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond. Nu zijn er volgens de KvK twaalf bierbrouwerijen gevestigd, terwijl dit er vijf jaar geleden nog maar twee waren.

Maastricht, Beekdaelen, Sittard-Geleen, Venlo en Horst aan de Maas hebben allemaal vijf brouwerijen binnen de gemeentegrenzen.

Bourgondisch
Noord-Brabant kent zowel in absolute aantallen als afgezet tegen het aantal inwoners de meeste brouwerijen van het land. In deze bourgondische provincie zijn 214 bierbrouwerijen gehuisvest. Dat komt neer op ruim acht brouwerijen per honderdduizend inwoners.

Landelijk ligt dat gemiddelde op 5,8. Limburg scoort met 5,7 bierbrouwerijen per honderdduizend inwoners dus heel gemiddeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen