Overslaan en naar de inhoud gaan

Bierbrouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond

Geplaatst opvrijdag 7 mei 2021 - 5:59

Het aantal bierbrouwerijen is in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld. Limburg telde er in april dit jaar 64, begin 2016 waren dat er nog 27.

Naast de grote namen als Brand, Hertog Jan, Gulpener en Alfa Bier zijn er dus nog veel kleinere brouwerijen in onze provincie te vinden, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK).

Weerter bier
In Weert zijn de meeste bierbrouwers gevestigd van alle Limburgse gemeenten. Daar schoten de brouwerijen de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond. Nu zijn er volgens de KvK twaalf bierbrouwerijen gevestigd, terwijl dit er vijf jaar geleden nog maar twee waren.

Maastricht, Beekdaelen, Sittard-Geleen, Venlo en Horst aan de Maas hebben allemaal vijf brouwerijen binnen de gemeentegrenzen.

Bourgondisch
Noord-Brabant kent zowel in absolute aantallen als afgezet tegen het aantal inwoners de meeste brouwerijen van het land. In deze bourgondische provincie zijn 214 bierbrouwerijen gehuisvest. Dat komt neer op ruim acht brouwerijen per honderdduizend inwoners.

Landelijk ligt dat gemiddelde op 5,8. Limburg scoort met 5,7 bierbrouwerijen per honderdduizend inwoners dus heel gemiddeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen