Bier Terras Drank Biertje

Bierbrouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond

Het aantal bierbrouwerijen is in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld. Limburg telde er in april dit jaar 64, begin 2016 waren dat er nog 27.

Auw mik: Maastrichtse studente brouwt bier van oud brood

Sommigen gooien oud brood gewoon weg, anderen voeren er de eendjes mee. De Maastrichtse studente Laura Nieboer bedacht een andere oplossing. Zij tovert oud brood namelijk om tot bier.

Statushouders helpen met drooghouden Lindeboom-brouwerij

Mede dankzij hulp van statushouders kan de Lindeboom-brouwerij in Neer weer een tijdje vooruit.

Biologische bierbrouwerij geopend in Munstergeleen

In Munstergeleen is zaterdag een biologische brouwerij geopend.

Gulpener stuurt oudste speciaalbier met pensioen

Het zo ongeveer oudste speciaalbier van Nederland gaat na 65 jaar met pensioen.

Gratis bierglas dankzij 60 jaar oude spaarkaart

Elslonaar Dion Groenestijn vond op zolder een bijna 60 jaar oude spaarkaart van de inmiddels verdwenen Zuid-Hollandsche Bierbrouwerij (ZHB). Hij leverde de kaart in bij opvolger Oranjeboom en kreeg een sportieve reactie.

Kleine bierbrouwerijen beginnen gezamenlijke webshop

Kleine bierbrouwerijen gaan elkaar helpen bij de verkoop van hun bieren aan horecazaken en slijterijen. Om hun producten beter onder de aandacht te brengen, beginnen ze gezamenlijk een webshop.

Brouwerij Lindenboom wint geschil om huurprijs

Bierbrouwerij Lindenboom heeft het geschil met de gemeente Weert over de huurprijs van Poort van Limburg gewonnen.

Limburg niet meer bierprovincie nummer 1

Limburg heeft op dit moment 25 brouwerijen. Dat zijn er vijf meer dan tien jaar geleden. Hiermee staat de provincie op plek zes van alle Nederlandse provincies.

Experts vinden Limburgs bier het beste van de wereld

Hertog Jan is tijdens de Meiniger International Craft Beer Award in de prijzen gevallen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten