Overslaan en naar de inhoud gaan

Bierbekergelazer Maastricht voorbij: glas wordt plastic

Geplaatst opdinsdag 11 oktober 2016 - 23:52

De fanatieke lobby van bier-uit-plastic-tegenstanders in Maastricht is definitief gestrand.

De gemeenteraad ging dinsdagavond laat met een ruime meerderheid akkoord met een algeheel glasverbod op alle straten en pleinen binnen de stadssingels tijdens carnaval en mogelijk ook andere grote publieksevenementen.

Oppositie
Alleen de oppositiefracties van CDA, PvdA en PVM stemden tegen, vooral omdat zij van oordeel zijn dat een 'glasloos straatcarnaval het beste werkt als kasteleins dat op vrijwillige basis zelf regelen.

Veiligheid
Burgemeester Annemarie
Penn-te Strake benadrukte echter dat veiligheid in de openbare ruimte de primaire verantwoordelijk is en blijft van de overheid. Dat hebben de horeca-ondernemers volgens haar ook duidelijk aangegeven na de succesvol verlopen bier-uit-plastic-proef tijdens de voorbije carnavalsdagen. Het aantal glasverwondingen daalde toen spectaculair.

Laatste stad
Feit is bovendien dat Maastricht de laatste stad in Nederland was waar tijdens grote evenementen op straat nog bier in glas getapt wordt. "Dat laatste is nou juist een unique selling point voor onze stad", wierp D66-raadslid Bert Jongen tegen. Een wijzigingsvoorstel om het glasverbod alleen op en rond het drukke Vrijthof van toepassing te verklaren, trok de fractie later op de avond echter in op dringend advies van de burgemeester.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

‘Drie keer zoveel glasverwondingen tijdens carnaval'
Bierbekergelazer Maastricht opgerakeld door Europese regel
Plastic bierbekers klinkend succes in Maastricht
Ook KHN bemoeit zich met bierbekerrel Maastricht
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen