Overslaan en naar de inhoud gaan

Bierbekergelazer Maastricht voorbij: glas wordt plastic

Geplaatst opdinsdag 11 oktober 2016 - 23:52

De fanatieke lobby van bier-uit-plastic-tegenstanders in Maastricht is definitief gestrand.

De gemeenteraad ging dinsdagavond laat met een ruime meerderheid akkoord met een algeheel glasverbod op alle straten en pleinen binnen de stadssingels tijdens carnaval en mogelijk ook andere grote publieksevenementen.

Oppositie
Alleen de oppositiefracties van CDA, PvdA en PVM stemden tegen, vooral omdat zij van oordeel zijn dat een 'glasloos straatcarnaval het beste werkt als kasteleins dat op vrijwillige basis zelf regelen.

Veiligheid
Burgemeester Annemarie
Penn-te Strake benadrukte echter dat veiligheid in de openbare ruimte de primaire verantwoordelijk is en blijft van de overheid. Dat hebben de horeca-ondernemers volgens haar ook duidelijk aangegeven na de succesvol verlopen bier-uit-plastic-proef tijdens de voorbije carnavalsdagen. Het aantal glasverwondingen daalde toen spectaculair.

Laatste stad
Feit is bovendien dat Maastricht de laatste stad in Nederland was waar tijdens grote evenementen op straat nog bier in glas getapt wordt. "Dat laatste is nou juist een unique selling point voor onze stad", wierp D66-raadslid Bert Jongen tegen. Een wijzigingsvoorstel om het glasverbod alleen op en rond het drukke Vrijthof van toepassing te verklaren, trok de fractie later op de avond echter in op dringend advies van de burgemeester.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

‘Drie keer zoveel glasverwondingen tijdens carnaval'
Bierbekergelazer Maastricht opgerakeld door Europese regel
Plastic bierbekers klinkend succes in Maastricht
Ook KHN bemoeit zich met bierbekerrel Maastricht
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen