Overslaan en naar de inhoud gaan

Bierbekergelazer Maastricht voorbij: glas wordt plastic

Geplaatst opdinsdag 11 oktober 2016 - 23:52

De fanatieke lobby van bier-uit-plastic-tegenstanders in Maastricht is definitief gestrand.

De gemeenteraad ging dinsdagavond laat met een ruime meerderheid akkoord met een algeheel glasverbod op alle straten en pleinen binnen de stadssingels tijdens carnaval en mogelijk ook andere grote publieksevenementen.

Oppositie
Alleen de oppositiefracties van CDA, PvdA en PVM stemden tegen, vooral omdat zij van oordeel zijn dat een 'glasloos straatcarnaval het beste werkt als kasteleins dat op vrijwillige basis zelf regelen.

Veiligheid
Burgemeester Annemarie
Penn-te Strake benadrukte echter dat veiligheid in de openbare ruimte de primaire verantwoordelijk is en blijft van de overheid. Dat hebben de horeca-ondernemers volgens haar ook duidelijk aangegeven na de succesvol verlopen bier-uit-plastic-proef tijdens de voorbije carnavalsdagen. Het aantal glasverwondingen daalde toen spectaculair.

Laatste stad
Feit is bovendien dat Maastricht de laatste stad in Nederland was waar tijdens grote evenementen op straat nog bier in glas getapt wordt. "Dat laatste is nou juist een unique selling point voor onze stad", wierp D66-raadslid Bert Jongen tegen. Een wijzigingsvoorstel om het glasverbod alleen op en rond het drukke Vrijthof van toepassing te verklaren, trok de fractie later op de avond echter in op dringend advies van de burgemeester.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

‘Drie keer zoveel glasverwondingen tijdens carnaval'
Bierbekergelazer Maastricht opgerakeld door Europese regel
Plastic bierbekers klinkend succes in Maastricht
Ook KHN bemoeit zich met bierbekerrel Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten