Drinkeling Weert 17 jun 2021

'Drenkeling' Weert drinkt biertje op terras

Brandweerlieden hebben woensdagavond in Weert na de vondst van een dobberend bootje met man en macht gezocht naar een mogelijke drenkeling, terwijl die vrolijk op het terras een biertje zat te drinken.

Alfa predicaat hofleverancier
Alfa mag zich de komende jaren ook hofleverancier noemen

Bierbrouwerij Alfa uit Thull mag ook de komende 25 jaar op de etiketten zetten dat ze hofleverancier is. Het predicaat is verlengd.

Bier tap dorst stock biertap
Limburgse horeca tapt liefst bier uit eigen buurt

Kasteleins in Limburg tappen het liefst een pilsje uit de eigen provincie, en liefst nog uit de eigen omgeving.

Hemels wit bier weert (28 mei 2021)
Oudst bekende bierrecept van Weert opnieuw gebrouwen

Een Weerter recept voor bier uit 1838 is opnieuw gebrouwen in de vlaaienstad. Het is het oudst bekende bierrecept uit Weert.

Dauwdrinken Meers
Terrassen weer open: om 6:00 uur aan het bier

De nieuwste reeks versoepelingen in de coronamaatregelen zijn in Meers verwelkomd met een vroeg ochtendbiertje.

Bier
Limburgse bieren bekroond bij European Beer Challenge

Limburgse bieren zijn met goud, zilver en brons bekroond tijdens de European Beer Challenge, een van de belangrijkste biercompetities van Europa. Zo zijn Hertog Jan, Alfa en Stadsbrouwerij Maastricht in de prijzen gevallen.

Bier Terras Drank Biertje
Bierbrouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond

Het aantal bierbrouwerijen is in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld. Limburg telde er in april dit jaar 64, begin 2016 waren dat er nog 27.

MVV kratten bier Sven Blummel (29 mrt 2021)
De Graafschap-supporter stuurt drie kratten bier naar MVV

De overwinning op Almere City (2-0) heeft MVV Maastricht niet alleen drie punten, maar ook drie kratten bier opgeleverd.

Janse Bagge Bend Bier
Janse Bagge Bend en kanon van Susteren geƫerd met bier

Het kanon van Susteren en de Janse Bagge Bend hebben sinds kort een eigen bier. Drie hobbybrouwers willen op deze manier een eerbetoon brengen aan deze Susterse begrippen.

Gulpener Bierbrouwerij wint Koning Willem I Prijs (26-11-2020)
Prijs brengt beetje glans in rot jaar voor bierbrouwer

Daags na de uitreiking van de Willem I-Prijs aan Gulpener Bierbrouwerij overheerst een goed gevoel. Toch kan deze 'Oscar' voor het bedrijfsleven de pijn in dit coronajaar niet wegnemen voor de familiebrouwerij.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten