Bockbier Lindeboom valt in de prijzen (13 nov 2020)

Limburgs bockbier met goud bekroond

Lindeboom Herfstbock is in de prijzen gevallen bij de European Beer Star. De bierbrouwer uit Neer won met de herfstbock in de categorie 'German-style dunkler bock'.

Alcoholverbod supermarkt AH (16 okt 2020)
Supermarktomzet is reddingsboei voor Limburgse brouwers

De bierverkoop uit supermarkten en slijterijen compenseert deels de misgelopen omzet uit de horeca bij Limburgse brouwers. Een gedeelte, maar lang niet alles: "Een reorganisatie sluiten wij niet uit."

Bierbrouwerij Brand Wijlre
Heineken snijdt in personeelskosten: Brand buiten schot

Heineken gaat als gevolg van de coronacrisis aanzienlijk in de personeelskosten snijden. De Brand-bierbrouwerij in Wijlre, waarvan Heineken eigenaar is, blijft voorlopig buiten schot.

Terras Heerlen 1 jun 2020
Laatste ronde voor de lockdown: uitverkoop in Heerlen

Met fikse kortingen hebben Heerlense kasteleins woensdag proberen te voorkomen dat ze met volle vaten de lockdown ingingen.

alfa
Ook Alfa kampt met krattenkrapte

Behalve Brand kampt ook de Alfa brouwerij in Schinnen met een groot krattentekort. Volgens directeur Harry Meens scheelde het niet veel of de brouwerij had eventjes geen flesjes kunnen vullen.

Brand kratten
Brand smeekt bierdrinkers kratjes in te leveren

De Brand brouwerij in Wijlre heeft een oproep gedaan aan alle bierliefhebbers om lege kratten snel in te leveren bij de winkel.

Inbraak Venlo 26 jun 2020
Grasmaaier, bier en lasagne bij dieven te fiets

Een stel dat op de fiets een grasmaaier meezeulde, zit vast op het politiebureau in Venlo voor diefstal.

bierbrouwer De Leeuw
Bierbrouwerij betaalt 1,5 maand huur horecaondernemers

Bierbrouwerij De Leeuw scheldt anderhalve maand huur kwijt van horecaondernemers die via de Valkenburgse brouwer een pand huren. Zij hoeven voor de periode van 16 maart tot en met 28 april geen huur te betalen.

Bier
Zeven medailles, drie keer goud voor Limburgs bier

Zeven Limburgse bieren zijn tijdens de jaarlijkse Dutch Beer Challenge in de prijzen gevallen. Drie keer ging een Limburgse brouwer met een gouden medaille naar huis.

Hertog Jan brouwerij
Alcohol Hertog Jan verandert in desinfecterende handgel

Een desinfecterende handgel van Hertog Jan in de strijd tegen het coronavirus? Dat klinkt als een misplaatste 1 aprilgrap maar het is toch echt waar.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten