Overslaan en naar de inhoud gaan

Bidbook: Touretappe naar Limburg in 2024 of 2025

Geplaatst opdonderdag 6 mei 2021 - 16:04

Een etappe naar Valkenburg moet onderdeel uitmaken van het Grand Départ van de Tour de France in 2024 of 2025.

Dat blijkt uit de overhandiging van het bidbook van Rotterdam en Den Haag aan Tour-organisator ASO. De twee steden uit Zuid-Holland proberen gezamenlijk het Grand Départ binnen te halen en denken daarbij dus ook aan een finish in Zuid-Limburg.

Derde etappe
Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag en Ahmed Aboutaleb van Rotterdam overhandigden het bidbook donderdagmiddag aan Tour-directeur Christian Prudhomme. Na twee etappes die voornamelijk in Zuid-Holland worden verreden is het idee de derde etappe te laten starten in Rotterdam en om vervolgens via passages in Zuid-Holland en Noord-Brabant Limburg aan te doen. Ter hoogte van Weert zou het peloton onze provincie binnenrijden en diverse plaatsen doorkruisen voordat het Tourpeloton arriveert in de Limburgse heuvels waar de finale zou moeten plaatsvinden. De finish staat gepland in Valkenburg, zo blijkt uit het bidbook.

Provincie
De provincie Limburg gaf eerder al aan mee te willen liften op een eventueel Grand Départ in Rotterdam en Den Haag in 2024 en 2025. De laatste keer dat een Touretappe finishte in Limburg was in 2006 in Valkenburg, bovenop de Cauberg. Afgelopen augustus overhandigde de provincie Limburg al persoonlijk een bidbook om een Touretappe naar Valkenburg te halen. Destijds is er ook één uur gesproken met de Tourorganisatie over de kandidatuur van Limburg.

Lees ook: Limburg wil meeliften bij Tourstart in Rotterdam en Den Haag

Niet zeker
Of er een Touretappe door Limburg komt is nog afwachten. De ASO beslist doorgaans 1,5 tot 2 jaar van tevoren over de startplaats van de grootste wielerronde ter wereld. Rotterdam en Den Haag zijn voor zover bekend de enige serieuze kandidaten voor de Tourstart in 2024 of 2025. In het bidbook staat de dat de eerste etappe, een tijdrit, moet plaatsvinden in Rotterdam. De tweede etappe is een vlakke rit, die grotendeels wordt verreden door de provincie Zuid-Holland. De start van die etappe is Rotterdam, de finish in Den Haag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen