Overslaan en naar de inhoud gaan

Bidbook Songfestival is in Hilversum, nu is het afwachten

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 19:30

Gouverneur Theo Bovens, MECC-directeur Rob van de Wiel en de Maastrichtse burgemeester hebben woensdag het bidbook voor de organisatie van het Songfestival in Hilversum aangeboden.

Rond 10:30 uur werd het bidbook door omroepbestuurder Shula Rijxman enthousiast ontvangen. De NPO gaat nu meteen aan de slag met het lezen van de bidbooks.

Naast Maastricht, boden ook Den Bosch, Arnhem, Rotterdam en Utrecht, die een koerier stuurde naar Hilversum, een bidbook aan.

43 landen
Beetje bij beetje wordt ook steeds meer duidelijk wat Maastricht te bieden. De gemeenteraad kwam met het idee om elke wijk een land te geven. "We hebben 43 wijken en er doen 43 landen aan het Songfestival mee." De bedoeling is dat de wijken gefaciliteerd worden, zodat die ingericht kunnen worden met de kleur, smaak en geluid van het desbetreffende land. "Ik hoop dat de kandidaten een moment vinden om naar hun eigen wijk te gaan."

Lees ook: NPO direct aan de slag met beoordelen bidbooks

Video: L1

Come Closer
Met het thema 'Come Closer' wil de organisatie Maastricht 'inhoud en kleur' geven als gaststad van het liedjesfestijn. "We zijn een compacte stad, we zijn een compacte venue. Wij gaan zorgen dat iedereen de beleving die past bij het Songfestival mee kan maken. We zorgen ervoor dat het voor iedereen zichtbaar wordt, dus kom vooral dichterbij", aldus MECC-directeur Rob van de Wiel.

Thuis
Burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake noemt de stad en regio 'compact en intiem'. "Dat is het grote voordeel als je hier een festival organiseert. Iedereen blijft bij elkaar: dichter bij de muziek, dichter bij de mensen en dichter bij thuis. Wij noemen dit thuis voor het Songfestival, want de grondlegger ervan is Jean Monet en hij was ook de grondlegger van de Europese integratie. Daarom hoort het Songfestival in Maastricht thuis."

Slogans
Ook andere kandidaten hebben slogans gekozen. Rotterdam koos voor 'Rotterdam: Make it happen', Den Bosch voor 'Douze de groeten uit Brabant' (Den Bosch) en Arnhem voor 'Celebrate Freedom'. Utrecht stuurde een fietskoerier naar Hilversum om het bidbook aan te bieden.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen