Overslaan en naar de inhoud gaan

Bidbook Songfestival is in Hilversum, nu is het afwachten

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 19:30

Gouverneur Theo Bovens, MECC-directeur Rob van de Wiel en de Maastrichtse burgemeester hebben woensdag het bidbook voor de organisatie van het Songfestival in Hilversum aangeboden.

Rond 10:30 uur werd het bidbook door omroepbestuurder Shula Rijxman enthousiast ontvangen. De NPO gaat nu meteen aan de slag met het lezen van de bidbooks.

Naast Maastricht, boden ook Den Bosch, Arnhem, Rotterdam en Utrecht, die een koerier stuurde naar Hilversum, een bidbook aan.

43 landen
Beetje bij beetje wordt ook steeds meer duidelijk wat Maastricht te bieden. De gemeenteraad kwam met het idee om elke wijk een land te geven. "We hebben 43 wijken en er doen 43 landen aan het Songfestival mee." De bedoeling is dat de wijken gefaciliteerd worden, zodat die ingericht kunnen worden met de kleur, smaak en geluid van het desbetreffende land. "Ik hoop dat de kandidaten een moment vinden om naar hun eigen wijk te gaan."

Lees ook: NPO direct aan de slag met beoordelen bidbooks

Video: L1

Come Closer
Met het thema 'Come Closer' wil de organisatie Maastricht 'inhoud en kleur' geven als gaststad van het liedjesfestijn. "We zijn een compacte stad, we zijn een compacte venue. Wij gaan zorgen dat iedereen de beleving die past bij het Songfestival mee kan maken. We zorgen ervoor dat het voor iedereen zichtbaar wordt, dus kom vooral dichterbij", aldus MECC-directeur Rob van de Wiel.

Thuis
Burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake noemt de stad en regio 'compact en intiem'. "Dat is het grote voordeel als je hier een festival organiseert. Iedereen blijft bij elkaar: dichter bij de muziek, dichter bij de mensen en dichter bij thuis. Wij noemen dit thuis voor het Songfestival, want de grondlegger ervan is Jean Monet en hij was ook de grondlegger van de Europese integratie. Daarom hoort het Songfestival in Maastricht thuis."

Slogans
Ook andere kandidaten hebben slogans gekozen. Rotterdam koos voor 'Rotterdam: Make it happen', Den Bosch voor 'Douze de groeten uit Brabant' (Den Bosch) en Arnhem voor 'Celebrate Freedom'. Utrecht stuurde een fietskoerier naar Hilversum om het bidbook aan te bieden.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen