Overslaan en naar de inhoud gaan

Bidbook Songfestival is in Hilversum, nu is het afwachten

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 19:30

Gouverneur Theo Bovens, MECC-directeur Rob van de Wiel en de Maastrichtse burgemeester hebben woensdag het bidbook voor de organisatie van het Songfestival in Hilversum aangeboden.

Rond 10:30 uur werd het bidbook door omroepbestuurder Shula Rijxman enthousiast ontvangen. De NPO gaat nu meteen aan de slag met het lezen van de bidbooks.

Naast Maastricht, boden ook Den Bosch, Arnhem, Rotterdam en Utrecht, die een koerier stuurde naar Hilversum, een bidbook aan.

43 landen
Beetje bij beetje wordt ook steeds meer duidelijk wat Maastricht te bieden. De gemeenteraad kwam met het idee om elke wijk een land te geven. "We hebben 43 wijken en er doen 43 landen aan het Songfestival mee." De bedoeling is dat de wijken gefaciliteerd worden, zodat die ingericht kunnen worden met de kleur, smaak en geluid van het desbetreffende land. "Ik hoop dat de kandidaten een moment vinden om naar hun eigen wijk te gaan."

Lees ook: NPO direct aan de slag met beoordelen bidbooks

Video: L1

Come Closer
Met het thema 'Come Closer' wil de organisatie Maastricht 'inhoud en kleur' geven als gaststad van het liedjesfestijn. "We zijn een compacte stad, we zijn een compacte venue. Wij gaan zorgen dat iedereen de beleving die past bij het Songfestival mee kan maken. We zorgen ervoor dat het voor iedereen zichtbaar wordt, dus kom vooral dichterbij", aldus MECC-directeur Rob van de Wiel.

Thuis
Burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake noemt de stad en regio 'compact en intiem'. "Dat is het grote voordeel als je hier een festival organiseert. Iedereen blijft bij elkaar: dichter bij de muziek, dichter bij de mensen en dichter bij thuis. Wij noemen dit thuis voor het Songfestival, want de grondlegger ervan is Jean Monet en hij was ook de grondlegger van de Europese integratie. Daarom hoort het Songfestival in Maastricht thuis."

Slogans
Ook andere kandidaten hebben slogans gekozen. Rotterdam koos voor 'Rotterdam: Make it happen', Den Bosch voor 'Douze de groeten uit Brabant' (Den Bosch) en Arnhem voor 'Celebrate Freedom'. Utrecht stuurde een fietskoerier naar Hilversum om het bidbook aan te bieden.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV