Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bidbook Songfestival is in Hilversum, nu is het afwachten

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 19:30

Gouverneur Theo Bovens, MECC-directeur Rob van de Wiel en de Maastrichtse burgemeester hebben woensdag het bidbook voor de organisatie van het Songfestival in Hilversum aangeboden.

Rond 10:30 uur werd het bidbook door omroepbestuurder Shula Rijxman enthousiast ontvangen. De NPO gaat nu meteen aan de slag met het lezen van de bidbooks.

Naast Maastricht, boden ook Den Bosch, Arnhem, Rotterdam en Utrecht, die een koerier stuurde naar Hilversum, een bidbook aan.

43 landen
Beetje bij beetje wordt ook steeds meer duidelijk wat Maastricht te bieden. De gemeenteraad kwam met het idee om elke wijk een land te geven. "We hebben 43 wijken en er doen 43 landen aan het Songfestival mee." De bedoeling is dat de wijken gefaciliteerd worden, zodat die ingericht kunnen worden met de kleur, smaak en geluid van het desbetreffende land. "Ik hoop dat de kandidaten een moment vinden om naar hun eigen wijk te gaan."

Lees ook: NPO direct aan de slag met beoordelen bidbooks

Video: L1

Come Closer
Met het thema 'Come Closer' wil de organisatie Maastricht 'inhoud en kleur' geven als gaststad van het liedjesfestijn. "We zijn een compacte stad, we zijn een compacte venue. Wij gaan zorgen dat iedereen de beleving die past bij het Songfestival mee kan maken. We zorgen ervoor dat het voor iedereen zichtbaar wordt, dus kom vooral dichterbij", aldus MECC-directeur Rob van de Wiel.

Thuis
Burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake noemt de stad en regio 'compact en intiem'. "Dat is het grote voordeel als je hier een festival organiseert. Iedereen blijft bij elkaar: dichter bij de muziek, dichter bij de mensen en dichter bij thuis. Wij noemen dit thuis voor het Songfestival, want de grondlegger ervan is Jean Monet en hij was ook de grondlegger van de Europese integratie. Daarom hoort het Songfestival in Maastricht thuis."

Slogans
Ook andere kandidaten hebben slogans gekozen. Rotterdam koos voor 'Rotterdam: Make it happen', Den Bosch voor 'Douze de groeten uit Brabant' (Den Bosch) en Arnhem voor 'Celebrate Freedom'. Utrecht stuurde een fietskoerier naar Hilversum om het bidbook aan te bieden.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen