Geen vergunning carnavalsfestival om 'verdenking'

Carnavalsfestival Wieërt Alaaif op carnavalszondag in Weert gaat niet door. De gemeente weigert een vergunning, vanwege een onderzoek naar mogelijke malafide activiteiten van de organisatie.

Omstreden hotelplan Koningsbosch van de baan

Het omstreden hotelplan in het kloostercomplex in Koningsbosch is van de baan.

Buurt begint petitie voor hotelproject Koningsbosch

Een groep inwoners van Koningsbosch wil dat de gemeente toch een vergunning afgeeft voor het vestigen van een luxueus hotel in het voormalig klooster.

Gemeente trekt vergunning in: Weertse club direct op slot

Club 6001 in Weert moet per direct dicht.

Opnieuw aangifte tegen Jos Hessels in zaak kloosterhotel

Burgemeester Jos Hessels heeft een nieuwe aangifte aan zijn broek hangen in de heikele kwestie rondom het Hilton-project in Koningsbosch.

Projectontwikkelaar gaat los over kwestie rondom Hilton

Jan Stor, directeur van projectontwikkelaar Gelasius, gaat op social media helemaal los op de gemeente Echt-Susteren. Hij reageert woest op de kwestie rondom het negatief Bibob-advies van het Hilton-project in Koningsbosch.

Initiatiefnemer Hilton doet aangifte tegen gemeentebestuur

De initiatiefnemer van het geplande Hilton-hotel in Koningsbosch heeft aangifte gedaan tegen het gemeentebestuur van Echt-Susteren.

Hessels woest na publicatie krant: 'Het is een boevenblad'

Burgemeester Jos Hessels heeft furieus gereageerd op het bericht in de krant, waarin zijn gemeente wordt beschuldigd van het omzeilen van het negatief Bibob-advies van het Hilton-project in Koningsbosch.

Gemeente Echt-Susteren onder vuur: 'Pissen in hun broek'

Het gemeentebestuur in Echt-Susteren ligt onder vuur, nu de projectontwikkelaar van het geplande Hilton-hotel in Koningsbosch dreigt belastende opnames openbaar te maken.

Meer tijd voor bezwaar tegen intrekken hotelvergunning

Vastgoedbedrijf Gelasius heeft een verzoek ingediend om langer de tijd te krijgen om bezwaar in te dienen tegen de beslissing van de gemeente Echt-Susteren. De gemeente is van plan geen vergunning te verlenen voor het te bouwen luxehotel in Koningsbosch.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten