Overslaan en naar de inhoud gaan

Bibberen in Beek: nog nooit zo koud op 30 maart

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 10:13

Het KNMI-weerstation in Beek heeft maandag een recordkoude 30 maart gemeten.

Bij vliegveld Maastricht Aachen Airport werd tussen 7:00 uur en 7:30 uur een temperatuur van -4,6 graden Celsius geregistreerd.

Record verbroken
De vrieskou verbreekt daarmee het datumrecord van zeven jaar geleden, weet Meteo Limburg. Op 30 mei 2013 was het bij dat weerstation -4,1 graden. Op andere plekken in Limburg vroor het maandagochtend zelfs een graad of negen.

Hagel en natte sneeuw
Later in de ochtend komt er vanuit het noorden meer bewolking en maandagmiddag is het half tot zwaar bewolkt. Er trekt een aantal buien over de provincie met kans op hagel en natte sneeuw. Die neerslag kan echter ook in de vorm van regen vallen.

Het kwik stijgt tot een maximumtemperatuur van 8 graden, maandagavond koelt het af tot ongeveer 2 graden.

Bekijk het uitgebreide weerbericht op de 1LImburg-weerpagina

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen