Overslaan en naar de inhoud gaan

BFC komend seizoen niet in BENE-League

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 11:28

Handbalclub BFC uit Beek kan niet ingaan op de vraag van de Nederlandse handbalbond om volgend seizoen aan de internationale BENE-League competitie deel te nemen.

Handbalclub Anytime Fitness-BFC is gevraagd om de open gevallen plek in te vullen. Deze plek is ontstaan omdat Houten besloten heeft om niet meer deel te nemen aan de competitie tussen Belgische en Nederlandse handbalclubs. De kampioen van de eredivisie Quintus en E&O hebben aangegeven niets te voelen voor een avontuur in de BENE-League. Logischerwijs kwam de bond uit bij de nummer drie van de eredivisie BFC.

Financiële argumenten
Het bestuur van BFC heeft besloten dat het voor de club op dit moment niet haalbaar is om volgende seizoen tegen de Belgische en Nederlandse topclubs te spelen. Het besluit is vooral genomen op financiële overwegingen.

Vereniging gezond houden
"In deze moeilijke periode met de zorgen rondom corona is het niet verantwoord om van onze sponsoren te verlangen om voor volgend seizoen iets extra's te doen. " geeft BFC-bestuurslid Anouk Klinkers aan. "Onze vereniging is op dit moment gezond en dat willen we ook graag zo houden. We willen geen onnodige risico's lopen door bijvoorbeeld één seizoen BENE-League te spelen.

Als sportman het hoogste
Trainer Maurice Canton is door het bestuur op de hoogte gebracht van de genomen beslissing om volgend seizoen niet op het hoogste niveau te spelen. De trainer vindt het zelf bijzonder jammer dat dit niet mogelijk is. "Als sportman wil je natuurlijk altijd het hoogste," maar hij begrijpt de argumenten van het bestuur. Canton was in het verleden trainer op het hoogste niveau bij Sittardia, Lions, Volendam en het Belgische Tongeren.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen