Overslaan en naar de inhoud gaan

BFC komend seizoen niet in BENE-League

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 11:28

Handbalclub BFC uit Beek kan niet ingaan op de vraag van de Nederlandse handbalbond om volgend seizoen aan de internationale BENE-League competitie deel te nemen.

Handbalclub Anytime Fitness-BFC is gevraagd om de open gevallen plek in te vullen. Deze plek is ontstaan omdat Houten besloten heeft om niet meer deel te nemen aan de competitie tussen Belgische en Nederlandse handbalclubs. De kampioen van de eredivisie Quintus en E&O hebben aangegeven niets te voelen voor een avontuur in de BENE-League. Logischerwijs kwam de bond uit bij de nummer drie van de eredivisie BFC.

Financiële argumenten
Het bestuur van BFC heeft besloten dat het voor de club op dit moment niet haalbaar is om volgende seizoen tegen de Belgische en Nederlandse topclubs te spelen. Het besluit is vooral genomen op financiële overwegingen.

Vereniging gezond houden
"In deze moeilijke periode met de zorgen rondom corona is het niet verantwoord om van onze sponsoren te verlangen om voor volgend seizoen iets extra's te doen. " geeft BFC-bestuurslid Anouk Klinkers aan. "Onze vereniging is op dit moment gezond en dat willen we ook graag zo houden. We willen geen onnodige risico's lopen door bijvoorbeeld één seizoen BENE-League te spelen.

Als sportman het hoogste
Trainer Maurice Canton is door het bestuur op de hoogte gebracht van de genomen beslissing om volgend seizoen niet op het hoogste niveau te spelen. De trainer vindt het zelf bijzonder jammer dat dit niet mogelijk is. "Als sportman wil je natuurlijk altijd het hoogste," maar hij begrijpt de argumenten van het bestuur. Canton was in het verleden trainer op het hoogste niveau bij Sittardia, Lions, Volendam en het Belgische Tongeren.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen