Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezwaar tegen dwangsom bomenkap Onderbanken

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2015 - 18:31

De Stichting Milieunetwerk Brunssum-Onderbanken tekent bezwaar aan tegen de dwangsom die de gemeente Onderbanken wil opleg​gen bij illegale bomenkap.

Volgens de milieugroep is de sanctie die de gemeente heeft bepaald veel te laag. Daardoor zou het volgens voorzitter Dick Cremers bijna een uitnodiging zijn om bomen neer te halen.​

Onrechtmatig
Dat deed Defensie in 2006, om Awacsvluchten veiliger te maken, naar later bleek was die actie onrechtmatig. De laatste tijd dringt Defensie opnieuw aan op Bosonderhoud omdat tientallen bomen te hoog zijn gegroeid in de vliegroute van de verkenningstoestellen vanaf Navo-basis Geilenkirchen. ​

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook GroenFront in actie tegen bomenkap Schinveld
Onderbanken wil miljoenen in Awacsfonds
Onderbanken weigert bomenkap voor Awacs-vluchten
Actievoerders halen boomhut in Schinveldse bossen niet weg
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen