Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezuiniging Museumplein Limburg: 16 mensen verliezen baan

Geplaatst opwoensdag 9 september 2020 - 14:46

Stichting Museumplein Limburg in Kerkrade gaat flink bezuinigen. Zestien vaste medewerkers verliezen gedeeltelijk of geheel hun baan.

Dat meldt directeur Museumplein Limburg Hans Gubbels woensdag.

Culturele instellingen
Stichting Museumplein Limburg is verantwoordelijk voor drie culturele instellingen: Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center. De drie musea van de stichting worden samengevoegd tot één museum en een dependance in Weert sluit na 2020 de deuren.

Lees ook: Directeur Museumplein Limburg: 'We gaan mensen ontslaan'

'Stabiele bedrijfsvoering'
Als gevolg hiervan verdwijnen 13 van de 47 formatieplaatsen. Tijdelijke contracten worden niet verlengd. Zestien medewerkers in vaste dienst worden geheel of gedeeltelijk ontslagen. Hans Gubbels: "Het valt mij als directeur en de gehele organisatie bijzonder zwaar om in deze tijd afscheid te moeten nemen van een aantal collega’s die mee hun schouders gezet hebben onder Museumplein Limburg en de betekenis die het heeft voor haar bezoekers. Tegelijkertijd kunnen we constateren dat we voor de rest van de formatie in de komende jaren een stabiele bedrijfsvoering kunnen garanderen."

Lees ook: Museumplein: Te weinig bezoekers, veel subsidie

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen