Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezuiniging Museumplein Limburg: 16 mensen verliezen baan

Geplaatst opwoensdag 9 september 2020 - 14:46

Stichting Museumplein Limburg in Kerkrade gaat flink bezuinigen. Zestien vaste medewerkers verliezen gedeeltelijk of geheel hun baan.

Dat meldt directeur Museumplein Limburg Hans Gubbels woensdag.

Culturele instellingen
Stichting Museumplein Limburg is verantwoordelijk voor drie culturele instellingen: Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center. De drie musea van de stichting worden samengevoegd tot één museum en een dependance in Weert sluit na 2020 de deuren.

Lees ook: Directeur Museumplein Limburg: 'We gaan mensen ontslaan'

'Stabiele bedrijfsvoering'
Als gevolg hiervan verdwijnen 13 van de 47 formatieplaatsen. Tijdelijke contracten worden niet verlengd. Zestien medewerkers in vaste dienst worden geheel of gedeeltelijk ontslagen. Hans Gubbels: "Het valt mij als directeur en de gehele organisatie bijzonder zwaar om in deze tijd afscheid te moeten nemen van een aantal collega’s die mee hun schouders gezet hebben onder Museumplein Limburg en de betekenis die het heeft voor haar bezoekers. Tegelijkertijd kunnen we constateren dat we voor de rest van de formatie in de komende jaren een stabiele bedrijfsvoering kunnen garanderen."

Lees ook: Museumplein: Te weinig bezoekers, veel subsidie

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen