thumbnail_image1

Scootmobielprotest tegen bezuinigingen Maastricht

Zo'n 60 boze scootmobilisten hebben in Maastricht geprotesteerd tegen bezuinigingsplannen van de gemeente.

museumplein limburg
Museumplein: Te weinig bezoekers, veel subsidie

In de bijna vijf jaar dat het Museumplein in Kerkrade bestaat, moesten de provincie en de gemeente Kerkrade miljoenen euro's bijleggen op de exploitatie. Wat ging er verkeerd? Een reconstructie.

RTV Maastricht (22 mei 2020)
Bezuinigingsronde Maastricht treft lokale omroep

De bezuinigingen binnen de gemeente Maastricht hebben grote gevolgen voor RTV Maastricht, de lokale radio- en televisieomroep.

Asfalt snelweg file
Provincie schrapt 100 miljoen op mobiliteitsbeleid

Het provinciebestuur schrapt vier projecten op het gebied van mobiliteit en past andere projecten aan. Hiermee wordt 50 miljoen euro bespaard. Het bestuur bespaart nog eens 50 miljoen door kosten over meerdere jaren uit te smeren.

Advocaten leggen het werk neer na bezuinigingsplannen

Een aantal Limburgse advocaten voert woensdagmorgen actie voor de rechtbank in Maastricht. Ze leggen tussen 09:00 en 09:30 uur het werk neer, om te protesteren tegen plannen van minister Sander Dekker om te bezuinigen op rechtsbijstand.

Provincie keurt schrappen investeringen Sittard-Geleen af

Het provinciebestuur gaat niet akkoord met de manier waarop het gemeentebestuur van Sittard-Geleen tien miljoen aan investeringen wil schrappen in 2019 en 2020 om het financiële huishoudboekje weer op orde te brengen.

Roda JC-icoon slachtoffer van bezuinigingsronde

De bezuinigingsronde van Roda JC kost clubicoon Ger Senden (48) zijn baan. Hij was sinds 2007 voornamelijk actief als teammanager.

Roda snijdt in personeelsbestand: noodgedwongen ontslagen

Bij Roda JC wordt een aantal medewerkers ontslagen. Dit omdat de Kerkraadse club moet bezuinigen.

Heerlen bezuinigt na miljoenentekort sociaal domein

De gemeente Heerlen heeft vorig jaar afgesloten met een tekort van 15 miljoen euro.

Bezuiniging Philharmonie Zuidnederland treft Limburg niet

Limburg merkt definitief niks van de subsidiekorting van een half miljoen op de Philharmonie Zuidnederland van Noord-Brabant.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten