Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bezuinigen op stimuleren van techniek en ict slecht idee'

Geplaatst opdinsdag 6 december 2016 - 21:44

D66-gedeputeerde Hans Teunissen vindt het een heel slecht voornemen van de regering om te bezuinigen op het stimuleren van techniek en ICT in het basisonderwijs.

Het kabinet wil de jaarlijkse bijdrage van 6 miljoen afbouwen naar 1,5 miljoen in 2020.

Standpunt
Teunissen
heeft zijn standpunt dinsdag duidelijk gemaakt tijdens gesprekken in Den Haag. Donderdag vergadert de Tweede Kamercommissie voor Economische Zaken over de stand van zaken rond het zogeheten Techniekpact.

Dat pact is in mei 2013 afgesloten tussen bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid. Het heeft als doel het onderwijs beter te laten aansluiten op de grote vraag naar technisch personeel.

Stimulans
Onderdeel daarvan is kinderen al op de basisschool vertrouwd te maken met techniek en ICT.
Daarom noemt gedeputeerde Teunissen het van groot belang dat het Rijk dat financieel blijft ondersteunen. Hij heeft er in Den Haag ook op gewezen dat de provincie Limburg zelf het techniekonderwijs stimuleert door geld te steken in een reeks projecten. "Van kleuteronderwijs tot VMBO-'ers'", aldus de gedeputeerde.

Ook de provinciebesturen van Friesland en Overijssel hebben bij de Haagse politiek aangedrongen op het niet laten doorgaan van de bezuiniging.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zeven gedeputeerden voor Limburg, twee van de SP
Teunissen deelt zorgen over samenwerking coalitie niet
Ook politiek leider D66 deelt interne kritiek niet
Limburg wil bezuinigingen op omroepen terugdraaien
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen