Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bezuinigen op stimuleren van techniek en ict slecht idee'

Geplaatst opdinsdag 6 december 2016 - 21:44

D66-gedeputeerde Hans Teunissen vindt het een heel slecht voornemen van de regering om te bezuinigen op het stimuleren van techniek en ICT in het basisonderwijs.

Het kabinet wil de jaarlijkse bijdrage van 6 miljoen afbouwen naar 1,5 miljoen in 2020.

Standpunt
Teunissen
heeft zijn standpunt dinsdag duidelijk gemaakt tijdens gesprekken in Den Haag. Donderdag vergadert de Tweede Kamercommissie voor Economische Zaken over de stand van zaken rond het zogeheten Techniekpact.

Dat pact is in mei 2013 afgesloten tussen bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid. Het heeft als doel het onderwijs beter te laten aansluiten op de grote vraag naar technisch personeel.

Stimulans
Onderdeel daarvan is kinderen al op de basisschool vertrouwd te maken met techniek en ICT.
Daarom noemt gedeputeerde Teunissen het van groot belang dat het Rijk dat financieel blijft ondersteunen. Hij heeft er in Den Haag ook op gewezen dat de provincie Limburg zelf het techniekonderwijs stimuleert door geld te steken in een reeks projecten. "Van kleuteronderwijs tot VMBO-'ers'", aldus de gedeputeerde.

Ook de provinciebesturen van Friesland en Overijssel hebben bij de Haagse politiek aangedrongen op het niet laten doorgaan van de bezuiniging.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zeven gedeputeerden voor Limburg, twee van de SP
Teunissen deelt zorgen over samenwerking coalitie niet
Ook politiek leider D66 deelt interne kritiek niet
Limburg wil bezuinigingen op omroepen terugdraaien
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen