Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezorger houdt 15.000 brieven achter in garagebox

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 16:29

Een postbezorger heeft in 2018 ongeveer 15.000 poststukken verstopt in een garagebox in Brunssum.

Hierdoor hebben duizenden adressen in de gemeente Brunssum niet alle post mogen ontvangen. Dat meldt een woordvoerder van PostNL woensdagmiddag na berichtgeving hierover in De Limburger.

Achterstallige huur
Rond de kerstdagen kwam het postbedrijf tot deze ontdekking. "PostNL werd gebeld door de verhuurder van een garagebox. Deze werd geopend in verband met achterstallige huur", aldus de woordvoerder. In de box trof de verhuurder circa 15.000 poststukken aan.

Ontslag
Volgens PostNL werd de garagebox gehuurd door een oud-medewerker van Sandd, die al eerder ontslagen was na verschillende klachten. Welke klachten dat precies zijn, kon de woordvoerder niet zeggen.

Belangrijke post
PostNL, sinds oktober 2019 eigenaar van Sandd, betreurt de situatie en heeft de post inmiddels opgehaald. "Dit is natuurlijk heel erg vervelend voor de mensen voor wie deze post bedoeld was. De belangrijke poststukken zijn deze week alsnog bezorgd bij de geadresseerden, met een begeleidend briefje", laat de woordvoerder weten.

Aangifte
PostNL heeft aangifte gedaan tegen de oud-postbezorger. Waarom de postbode de poststukken heeft achtergehouden, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen