Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezorger houdt 15.000 brieven achter in garagebox

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 16:29

Een postbezorger heeft in 2018 ongeveer 15.000 poststukken verstopt in een garagebox in Brunssum.

Hierdoor hebben duizenden adressen in de gemeente Brunssum niet alle post mogen ontvangen. Dat meldt een woordvoerder van PostNL woensdagmiddag na berichtgeving hierover in De Limburger.

Achterstallige huur
Rond de kerstdagen kwam het postbedrijf tot deze ontdekking. "PostNL werd gebeld door de verhuurder van een garagebox. Deze werd geopend in verband met achterstallige huur", aldus de woordvoerder. In de box trof de verhuurder circa 15.000 poststukken aan.

Ontslag
Volgens PostNL werd de garagebox gehuurd door een oud-medewerker van Sandd, die al eerder ontslagen was na verschillende klachten. Welke klachten dat precies zijn, kon de woordvoerder niet zeggen.

Belangrijke post
PostNL, sinds oktober 2019 eigenaar van Sandd, betreurt de situatie en heeft de post inmiddels opgehaald. "Dit is natuurlijk heel erg vervelend voor de mensen voor wie deze post bedoeld was. De belangrijke poststukken zijn deze week alsnog bezorgd bij de geadresseerden, met een begeleidend briefje", laat de woordvoerder weten.

Aangifte
PostNL heeft aangifte gedaan tegen de oud-postbezorger. Waarom de postbode de poststukken heeft achtergehouden, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen