Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezorger houdt 15.000 brieven achter in garagebox

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 16:29

Een postbezorger heeft in 2018 ongeveer 15.000 poststukken verstopt in een garagebox in Brunssum.

Hierdoor hebben duizenden adressen in de gemeente Brunssum niet alle post mogen ontvangen. Dat meldt een woordvoerder van PostNL woensdagmiddag na berichtgeving hierover in De Limburger.

Achterstallige huur
Rond de kerstdagen kwam het postbedrijf tot deze ontdekking. "PostNL werd gebeld door de verhuurder van een garagebox. Deze werd geopend in verband met achterstallige huur", aldus de woordvoerder. In de box trof de verhuurder circa 15.000 poststukken aan.

Ontslag
Volgens PostNL werd de garagebox gehuurd door een oud-medewerker van Sandd, die al eerder ontslagen was na verschillende klachten. Welke klachten dat precies zijn, kon de woordvoerder niet zeggen.

Belangrijke post
PostNL, sinds oktober 2019 eigenaar van Sandd, betreurt de situatie en heeft de post inmiddels opgehaald. "Dit is natuurlijk heel erg vervelend voor de mensen voor wie deze post bedoeld was. De belangrijke poststukken zijn deze week alsnog bezorgd bij de geadresseerden, met een begeleidend briefje", laat de woordvoerder weten.

Aangifte
PostNL heeft aangifte gedaan tegen de oud-postbezorger. Waarom de postbode de poststukken heeft achtergehouden, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen