Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezorgeconomie draait overuren voor Moederdag

Geplaatst opzaterdag 9 mei 2020 - 6:58

Moederdag zal dit jaar even wennen zijn. Door de coronacrisis kunnen veel mensen niet naar hun moeder op deze speciale dag, en moet er dus iets anders verzonnen worden.

Ondernemers spelen er op in.

Bezorg-ontbijt
De eigenaren van Biej de Tant in Schinveld heeft het zelden zo druk gehad. Marlie Senden maakt Engelse scones terwijl Tesj van Eijk slagroom op brownies spuit. De gebakjes zijn onderdeel van de High Tea die het restaurant annex patisserie voor thuis aanbiedt. Maar vooral de vraag naar het speciale moederdagontbijt is groot. “Daarin zitten natuurlijk broodjes, een chocoladecroissant, fruit en nog veel meer”, zegt Van Eijk.

Sweetbox
De ondernemer heeft al bestellingen voor 250 ontbijten, 100 high tea’s en 25 sweetboxen met gebakjes voor Moederdag. “Dit is echt het maximum dat we aankunnen”, verklaart Van Eijk. “De keuken is geen probleem. We kunnen genoeg maken. Maar we kunnen het logistiek niet bolwerken. Daarnaast hebben we een gebrek aan verpakkingsmateriaal.”

Verrassing
Het aantal bestellingen is vergeleken met vorig jaar bijna verviervoudigd. “Dat heeft te maken met de situatie waarin we nu zitten”, aldus de mede-eigenaar. “Mensen mogen niet naar hun moeder maar willen haar toch verrassen. Een ontbijt past daarbij.”

Regent bestellingen
Ook bij bloemisterijen regent het bestellingen. “Mensen willen vooral bonte boeketten”, vertelt Anne-Carolien van Lingen van Meer dan Bloemen in Nuth. “Het moet vrolijk zijn.” Niet voor niets zijn hortensia’s, flox en de delfinium nu populair. “Op zich is nog alles te krijgen”, stelt de bloemist. “En de kwaliteit is goed. Er is namelijk nauwelijks export waardoor de mooiste bloemen in Nederland blijven. Wel zijn de prijzen iets hoger omdat er ook geen import is.”

09-05 moederdagontbijt lc
Foto: L1


Volle kaartjes
Dit jaar moet ze ruim 100 boeketten leveren op Moederdag. Dat is een verdrievoudiging vergeleken met 2019. Dat komt door de coronacrisis. “Dat zie je ook op de kaartjes”, zegt Van Lingen. “Mensen schrijven teksten als: ‘mam, jammer dat ik niet bij je kan zijn’. Soms schrijven ze hele kaarten vol.”

Graantje meepikken
Ook veel chocolatiers spelen in op Moederdag en bezorgen lekkernijen zondag aan de deur. In de binnenstad van Heerlen hebben ondernemers speciale pakketten samengesteld die bezorgd worden. Zo hopen ze toch nog een graantje mee te pikken in deze moeilijke tijden.

Opsteker
En dat geldt ook voor Biej de Tant. Net als alle andere horecaondernemers zag het bedrijf de omzet de afgelopen weken fors dalen. Dat verlies zal Moederdag niet goed maken. “Maar het is wel een opsteker. Het laat zien dat mensen geld willen uitgeven”, verklaart Van Eijk. “En dat geeft vertrouwen in de toekomst.”

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen