Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bezorgde ouders kunnen voormalig scouting van Brech bellen

Geplaatst opdonderdag 23 augustus 2018 - 9:57

Bezorgde ouders van de leden van scouting St. Hubertus in Nuth waar Jos Brech, die verdachte is in de zaak Nicky Verstappen, kunnen de vereniging bellen voor vragen.

Het bestuur van Scouting Nuth, zoals scouting St. Hubertus nu heet, stuurde ouders en leden woensdag een mail.

Staflid
"Ik begrijp goed dat u vragen heeft omtrent dit onderwerp aangezien Nuth in meerdere artikels terugkeert. Te meer, omdat hij staflid is geweest bij scouting St. Hubertus." Jos Brech is midden jaren 90 een aantal jaar lid geweest. Hij was staflid in de speltak Verkenners, dat nu Scouts heet.

Verklaring Omtrent Gedrag
Ouders die vragen hebben, kunnen contact opnemen met de voorzitter of een groepsbegeleider. Verder wordt er in de mail ook benadrukt dat alle leden die bij de scouting werken een Verklaring Omtrent Gedrag moeten hebben.

Lees ook: Ruim 200 tips over verdachte Jos Brech

Weigering
Woensdag maakten politie en justitie bekend dat de man uit Simpelveld verdachte is in de zaak rond de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998. Brech had meerdere keren geweigerd om dna af te staan. Toen de politie contact opnam met zijn familie, bleek dat hij al maanden vermist was.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen