Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoekersstop bij verpleeghuis Lückerheide in Kerkrade

Geplaatst opmaandag 18 januari 2021 - 22:05

Op een aantal afdelingen van verpleeghuis Lückerheide in Kerkrade is visite voorlopig niet welkom.

Het gaat om afdelingen waar het coronavirus is aangetroffen. Bij Lückerheide zijn 25 besmettingen vastgesteld.

Video: L1

Helft
Het verpleeghuis is onderdeel van de MeanderGroep. Die beheert 17 filialen waar in totaal 50 coronabesmettingen zijn vastgesteld. De helft daarvan is aangetroffen bij Lückerheide. "Op deze locatie wonen 220 mensen en is dus een grote locatie. Vandaar dat het aantal ook fors hoger ligt dan bij een kleine locatie", zegt directrice Mieke Franssen.

Familieleden
De bezoekersstop is afgekondigd in overleg met familieleden van de betrokkenen en de cliëntenraad. "Het gaat om een tijdelijke maatregel", zegt Franssen. "Als het niet meer nodig is, is er ook geen bezoekbeperking meer."

Welkom
Op afdelingen waar het coronavirus nog niet rondwaart, is bezoek gewoon welkom. Zolang de visite zich aan de geldende coronamaatregelen houdt, kan het langskomen.

Britse variant
Of Lückerheide getroffen is door de Britse variant van het coronavirus, is niet duidelijk. "Daar hebben we geen aanwijzingen voor", zegt de directrice. "We gaan ervan uit dat het om het gewone reguliere virus gaat." Laboratoriumonderzoek moet uitwijzen of het eventueel om de Britse variant gaat. Die variant op het coronavirus is vele malen besmettelijker dan het reguliere coronavirus.

De MeanderGroep hoopt vanaf 25 januari de bewoners in te kunnen enten met het coronavaccin.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen