Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoekersstop bij verpleeghuis Lückerheide in Kerkrade

Geplaatst opmaandag 18 januari 2021 - 22:05

Op een aantal afdelingen van verpleeghuis Lückerheide in Kerkrade is visite voorlopig niet welkom.

Het gaat om afdelingen waar het coronavirus is aangetroffen. Bij Lückerheide zijn 25 besmettingen vastgesteld.

Video: L1

Helft
Het verpleeghuis is onderdeel van de MeanderGroep. Die beheert 17 filialen waar in totaal 50 coronabesmettingen zijn vastgesteld. De helft daarvan is aangetroffen bij Lückerheide. "Op deze locatie wonen 220 mensen en is dus een grote locatie. Vandaar dat het aantal ook fors hoger ligt dan bij een kleine locatie", zegt directrice Mieke Franssen.

Familieleden
De bezoekersstop is afgekondigd in overleg met familieleden van de betrokkenen en de cliëntenraad. "Het gaat om een tijdelijke maatregel", zegt Franssen. "Als het niet meer nodig is, is er ook geen bezoekbeperking meer."

Welkom
Op afdelingen waar het coronavirus nog niet rondwaart, is bezoek gewoon welkom. Zolang de visite zich aan de geldende coronamaatregelen houdt, kan het langskomen.

Britse variant
Of Lückerheide getroffen is door de Britse variant van het coronavirus, is niet duidelijk. "Daar hebben we geen aanwijzingen voor", zegt de directrice. "We gaan ervan uit dat het om het gewone reguliere virus gaat." Laboratoriumonderzoek moet uitwijzen of het eventueel om de Britse variant gaat. Die variant op het coronavirus is vele malen besmettelijker dan het reguliere coronavirus.

De MeanderGroep hoopt vanaf 25 januari de bewoners in te kunnen enten met het coronavaccin.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen