Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoekersrecords door zacht weer

Geplaatst opdinsdag 29 december 2015 - 21:41

Het zachte weer levert in heel Limburg bezoekersrecords op bij attracties en evenementen. Overal is het deze kerstdagen drukker dan normaal, zo blijkt uit een kleine rondgang van L1.

Toverland ontvangt op dit moment ruim 4000 bezoekers per dag. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Outlet Center
En ook in het Outlet Center in Roermond is het druk. Ruim 30.000 bezoekers per dag en in de weekenden zelfs 40.000. Twintig procent meer dan vorig jaar. Volgens directeur van het Outlet Center Marc Bauwens ligt dat niet alleen aan het weer.

"In Duitsland zijn de winkels op eerste en tweede kerstdag gesloten en ook op de zondag die volgde waren alle winkels dicht. Dat lokt de Duitsers uit hun tent."

Magisch Maastricht
Het gevolg zijn lange files in Roermond. Ook in Maastricht is dat het geval. Concrete bezoekersaantallen van Magisch Maastricht zijn er nog niet, maar ondernemers zijn tevreden. Ook Snowworld profiteert van het zachte weer. Het bedrijf kan geen cijfers zeggen maar laat weten dat het drukker is dan normaal.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

SnowWorld meest bezochte Limburgse dagattractie
Zeven Limburgse attracties in top 50 bekendste uitjes
Attractiepark Toverland vergroot het winteraanbod
Drukte op Limburgse ijsbanen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen