Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoekersrecords door zacht weer

Geplaatst opdinsdag 29 december 2015 - 21:41

Het zachte weer levert in heel Limburg bezoekersrecords op bij attracties en evenementen. Overal is het deze kerstdagen drukker dan normaal, zo blijkt uit een kleine rondgang van L1.

Toverland ontvangt op dit moment ruim 4000 bezoekers per dag. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Outlet Center
En ook in het Outlet Center in Roermond is het druk. Ruim 30.000 bezoekers per dag en in de weekenden zelfs 40.000. Twintig procent meer dan vorig jaar. Volgens directeur van het Outlet Center Marc Bauwens ligt dat niet alleen aan het weer.

"In Duitsland zijn de winkels op eerste en tweede kerstdag gesloten en ook op de zondag die volgde waren alle winkels dicht. Dat lokt de Duitsers uit hun tent."

Magisch Maastricht
Het gevolg zijn lange files in Roermond. Ook in Maastricht is dat het geval. Concrete bezoekersaantallen van Magisch Maastricht zijn er nog niet, maar ondernemers zijn tevreden. Ook Snowworld profiteert van het zachte weer. Het bedrijf kan geen cijfers zeggen maar laat weten dat het drukker is dan normaal.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

SnowWorld meest bezochte Limburgse dagattractie
Zeven Limburgse attracties in top 50 bekendste uitjes
Attractiepark Toverland vergroot het winteraanbod
Drukte op Limburgse ijsbanen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen