Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoekersaantal Designer Outlet wordt verlaagd

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2020 - 14:02

In het Designer Outlet Center in Roermond mogen maximaal 3.000 bezoekers komen. Het bezoekersaantal is verlaagd omdat het afgelopen weekend te druk was in het merkendorp.

Dat laat de Veiligheidsregio Limburg-Noord weten.

Maatregelen
Afgelopen weekend waren veel Duitse kooptoeristen in het Roermondse merkendorp en in de Venlose binnenstad te vinden. De gemeente Venlo heeft eerder al maatregelen aangekondigd.

Lees ook: Venlo scherpt maatregelen aan voor veilig bezoek binnenstad

Duitse kooptoeristen
Met een lang hemelvaartweekend voor de boeg verwacht de Veiligheidsregio dat Duitsers weer massaal de grens oversteken. De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft de Duitse kooptoeristen woensdag opgeroepen om het allemaal binnen de perken te houden.

Lees ook: 'Outlet werkt aan plan om coronaregels te handhaven'

Designer Outlet
In navolging van de Venlose binnenstad worden er in de Designer Outlet ook extra maatregelen getroffen. Een van deze maatregelen is een maximaal bezoekersaantal. Verder wordt de capaciteit om de anderhalve meter-regel te waarborgen verhoogd in de winkelstraten. Om hierop toe te zien worden crowd control-managers ingezet. Zij houden zich bezig met de zogenoemde rijvorming. Indien noodzakelijk kunnen zij de winkel tijdelijk sluiten als de rij te lang wordt.

Lees ook: ‘Outlet Roermond moet coronamaatregelen beter toepassen'

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen