Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoekersaantal Designer Outlet wordt verlaagd

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2020 - 14:02

In het Designer Outlet Center in Roermond mogen maximaal 3.000 bezoekers komen. Het bezoekersaantal is verlaagd omdat het afgelopen weekend te druk was in het merkendorp.

Dat laat de Veiligheidsregio Limburg-Noord weten.

Maatregelen
Afgelopen weekend waren veel Duitse kooptoeristen in het Roermondse merkendorp en in de Venlose binnenstad te vinden. De gemeente Venlo heeft eerder al maatregelen aangekondigd.

Lees ook: Venlo scherpt maatregelen aan voor veilig bezoek binnenstad

Duitse kooptoeristen
Met een lang hemelvaartweekend voor de boeg verwacht de Veiligheidsregio dat Duitsers weer massaal de grens oversteken. De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft de Duitse kooptoeristen woensdag opgeroepen om het allemaal binnen de perken te houden.

Lees ook: 'Outlet werkt aan plan om coronaregels te handhaven'

Designer Outlet
In navolging van de Venlose binnenstad worden er in de Designer Outlet ook extra maatregelen getroffen. Een van deze maatregelen is een maximaal bezoekersaantal. Verder wordt de capaciteit om de anderhalve meter-regel te waarborgen verhoogd in de winkelstraten. Om hierop toe te zien worden crowd control-managers ingezet. Zij houden zich bezig met de zogenoemde rijvorming. Indien noodzakelijk kunnen zij de winkel tijdelijk sluiten als de rij te lang wordt.

Lees ook: ‘Outlet Roermond moet coronamaatregelen beter toepassen'

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen