Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoekersaantal Designer Outlet wordt verlaagd

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2020 - 14:02

In het Designer Outlet Center in Roermond mogen maximaal 3.000 bezoekers komen. Het bezoekersaantal is verlaagd omdat het afgelopen weekend te druk was in het merkendorp.

Dat laat de Veiligheidsregio Limburg-Noord weten.

Maatregelen
Afgelopen weekend waren veel Duitse kooptoeristen in het Roermondse merkendorp en in de Venlose binnenstad te vinden. De gemeente Venlo heeft eerder al maatregelen aangekondigd.

Lees ook: Venlo scherpt maatregelen aan voor veilig bezoek binnenstad

Duitse kooptoeristen
Met een lang hemelvaartweekend voor de boeg verwacht de Veiligheidsregio dat Duitsers weer massaal de grens oversteken. De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft de Duitse kooptoeristen woensdag opgeroepen om het allemaal binnen de perken te houden.

Lees ook: 'Outlet werkt aan plan om coronaregels te handhaven'

Designer Outlet
In navolging van de Venlose binnenstad worden er in de Designer Outlet ook extra maatregelen getroffen. Een van deze maatregelen is een maximaal bezoekersaantal. Verder wordt de capaciteit om de anderhalve meter-regel te waarborgen verhoogd in de winkelstraten. Om hierop toe te zien worden crowd control-managers ingezet. Zij houden zich bezig met de zogenoemde rijvorming. Indien noodzakelijk kunnen zij de winkel tijdelijk sluiten als de rij te lang wordt.

Lees ook: ‘Outlet Roermond moet coronamaatregelen beter toepassen'

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen