Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoekers Toverland betreuren afblazen Halloween Nights

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 21:07

Toverland in Sevenum trok woensdag honderden bezoekers, ook al is het attractiepark gestopt met de Halloween Nights.

Veel bezoekers hadden een kaartje voor de griezelavond gekocht en waren teleurgesteld dat het evenement was afgelast.

Negatief beeld
Het park besloot dinsdag te stoppen met de Halloween Nights. Volgens directeur Jean Gelissen jr. omdat er een heel negatief beeld in de media over de griezelavonden was geschetst. Onder meer in een landelijke krant uitte een viroloog kritiek op het evenement. Hij zei dat Covid-19 en Halloween gewoon niet goed samengaan.

Speciaal voor Halloween Nights gekomen
Bezoekers zeggen het jammer te vinden dat er niet meer wordt gegriezeld. "We hadden juist speciaal daarvoor een kaartje gekocht", zegt een jonge bezoeker. Het park is overdag ook nog wel in griezelsferen, maar dat is niet te vergelijken met de Halloween Nights. "Het enige waar ik nu nog van schrik, is als ik mezelf op het park ergens in de spiegel zie."

Lees ook: Toverland stopt na kritiek met Halloween Nights

Veiligheid
Volgens een andere bezoeker was het stoppen te verwachten. "Walibi is al eerder gestopt met de Halloween-activiteiten. Dus dat het ook hier zou gebeuren verbaast me niet."

Als het door was gegaan had hij zich zeker veilig gevoeld. "Ik ben ervan overtuigd dat Toverland de zaakjes netjes op orde had."

Netjes de regels gevolgd
Directeur Gelissen blijft achter de beslissing staan dat het park ook dit jaar wilde uitpakken met Halloween Nights. "Dit is gebeurd in overleg met de gemeente Horst aan de Maas en de veiligheidsregio Limburg-Noord. Aan alle coronavoorschriften is voldaan."

De stekker eruit trekken
Uiteindelijk is het beeld dat door sommige media wordt geschetst funest voor de griezelavonden. "Dan kun je nog alles volgens de regels doen, als eenmaal het beeld is opgeroepen dat het onveilig is, dan is dat niet meer terug te draaien. Dat is niet goed voor ons en niet voor onze branche, en daarom maakten we deze keuze", zegt Gelissen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen