Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoekers Toverland betreuren afblazen Halloween Nights

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 21:07

Toverland in Sevenum trok woensdag honderden bezoekers, ook al is het attractiepark gestopt met de Halloween Nights.

Veel bezoekers hadden een kaartje voor de griezelavond gekocht en waren teleurgesteld dat het evenement was afgelast.

Negatief beeld
Het park besloot dinsdag te stoppen met de Halloween Nights. Volgens directeur Jean Gelissen jr. omdat er een heel negatief beeld in de media over de griezelavonden was geschetst. Onder meer in een landelijke krant uitte een viroloog kritiek op het evenement. Hij zei dat Covid-19 en Halloween gewoon niet goed samengaan.

Speciaal voor Halloween Nights gekomen
Bezoekers zeggen het jammer te vinden dat er niet meer wordt gegriezeld. "We hadden juist speciaal daarvoor een kaartje gekocht", zegt een jonge bezoeker. Het park is overdag ook nog wel in griezelsferen, maar dat is niet te vergelijken met de Halloween Nights. "Het enige waar ik nu nog van schrik, is als ik mezelf op het park ergens in de spiegel zie."

Lees ook: Toverland stopt na kritiek met Halloween Nights

Veiligheid
Volgens een andere bezoeker was het stoppen te verwachten. "Walibi is al eerder gestopt met de Halloween-activiteiten. Dus dat het ook hier zou gebeuren verbaast me niet."

Als het door was gegaan had hij zich zeker veilig gevoeld. "Ik ben ervan overtuigd dat Toverland de zaakjes netjes op orde had."

Netjes de regels gevolgd
Directeur Gelissen blijft achter de beslissing staan dat het park ook dit jaar wilde uitpakken met Halloween Nights. "Dit is gebeurd in overleg met de gemeente Horst aan de Maas en de veiligheidsregio Limburg-Noord. Aan alle coronavoorschriften is voldaan."

De stekker eruit trekken
Uiteindelijk is het beeld dat door sommige media wordt geschetst funest voor de griezelavonden. "Dan kun je nog alles volgens de regels doen, als eenmaal het beeld is opgeroepen dat het onveilig is, dan is dat niet meer terug te draaien. Dat is niet goed voor ons en niet voor onze branche, en daarom maakten we deze keuze", zegt Gelissen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen