Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoekers Toverland betreuren afblazen Halloween Nights

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 21:07

Toverland in Sevenum trok woensdag honderden bezoekers, ook al is het attractiepark gestopt met de Halloween Nights.

Veel bezoekers hadden een kaartje voor de griezelavond gekocht en waren teleurgesteld dat het evenement was afgelast.

Negatief beeld
Het park besloot dinsdag te stoppen met de Halloween Nights. Volgens directeur Jean Gelissen jr. omdat er een heel negatief beeld in de media over de griezelavonden was geschetst. Onder meer in een landelijke krant uitte een viroloog kritiek op het evenement. Hij zei dat Covid-19 en Halloween gewoon niet goed samengaan.

Speciaal voor Halloween Nights gekomen
Bezoekers zeggen het jammer te vinden dat er niet meer wordt gegriezeld. "We hadden juist speciaal daarvoor een kaartje gekocht", zegt een jonge bezoeker. Het park is overdag ook nog wel in griezelsferen, maar dat is niet te vergelijken met de Halloween Nights. "Het enige waar ik nu nog van schrik, is als ik mezelf op het park ergens in de spiegel zie."

Lees ook: Toverland stopt na kritiek met Halloween Nights

Veiligheid
Volgens een andere bezoeker was het stoppen te verwachten. "Walibi is al eerder gestopt met de Halloween-activiteiten. Dus dat het ook hier zou gebeuren verbaast me niet."

Als het door was gegaan had hij zich zeker veilig gevoeld. "Ik ben ervan overtuigd dat Toverland de zaakjes netjes op orde had."

Netjes de regels gevolgd
Directeur Gelissen blijft achter de beslissing staan dat het park ook dit jaar wilde uitpakken met Halloween Nights. "Dit is gebeurd in overleg met de gemeente Horst aan de Maas en de veiligheidsregio Limburg-Noord. Aan alle coronavoorschriften is voldaan."

De stekker eruit trekken
Uiteindelijk is het beeld dat door sommige media wordt geschetst funest voor de griezelavonden. "Dan kun je nog alles volgens de regels doen, als eenmaal het beeld is opgeroepen dat het onveilig is, dan is dat niet meer terug te draaien. Dat is niet goed voor ons en niet voor onze branche, en daarom maakten we deze keuze", zegt Gelissen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen