Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoekers tattoobeurs niet bezorgd om veiligheidsrisico's

Geplaatst opzaterdag 18 februari 2017 - 17:55
Bekijk media
  • 1
  • 1
Foto: iStock

Het nieuws dat tatoeages schadelijke stoffen bevatten, bezorgt de bezoekers van de tattooconventie in Maastricht geen slapeloze nachten, zo bleek zaterdagmiddag in het MECC.

"Iedereen staat vol met tatoeages en als het echt zo schadelijk zou zijn... Tegenwoordig is ook alles schadelijk", reageert een van de bezoekers.

Onderzoek
Wie een tatoeage laat zetten, loopt een ernstig veiligheidsrisico, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en
Warenautoriteit. Bijna één op de drie meest verkochte inktsoorten blijkt schadelijke stoffen te bevatten. De NVWA onderzocht ruim 50 verschillende inkten, waarvan er zeven ernstige veiligheidsrisico's bleken te bevatten. Op dit moment zijn er nog geen aanwijzingen dat mensen met tatoeages nu een verhoogde kans hebben op bijvoorbeeld huidkanker. Maar het kan ook niet worden uitgesloten.

Geen risico
Tatoeëerders
nemen geen enkel risico. "Wij gebruiken meestal amerikaanse merken die allemaal getest zijn", vertelt één van hen in het MECC. De NVWA heeft de verkoop van de onveilige inkt verboden. Uit een onderzoek van twee jaar geleden bleek al dat tattoo-inkt vaak veel slechte stoffen bevat.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

Tattoobeurs Maastricht: tatoeage ook voor oma
Tijgermug gevonden bij vrachtwagenhandel Weert
Roest, keutels en rotting: Limburgse zaken op lijst NVWA
NVWA hield vier Limburgse restaurants streng in het oog

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV