Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoekers Magisch Maastricht geschokt door aanslag Berlijn

Geplaatst opdinsdag 20 december 2016 - 13:43

Bezoekers en standhouders van kerstmarkt Magisch Maastricht op het Vrijthof van de Limburgse hoofdstad toonden zich dinsdagochtend geschokt door de terreuraanslag in Berlijn.

Maar "als je bang wordt, houdt het op", vatte een standhouder uit Amsterdam het algemene gevoel samen. "Haat en angst zaaien is wat ze willen. Dat gaan we dus niet doen!" "We laten ons niet kisten", zei standhouder John Bruijnincx uit Maastricht.

'Tegen idioten kun je je niet wapenen'
"Alle standhouders hier gaan er met goede moed tegenaan!" En hij vervolgde: "Tegen idioten kun je je niet wapenen. Wat kun je doen?" Twee jonge Belgen uit Maasmechelen lieten zich ook niet afschrikken. "We zijn niet bang", zei een van hen. "Dit kan overal gebeuren."

'Bang dat mensen thuisblijven'
"Ik zie het hier niet gebeuren, maar ik ben bang dat veel mensen nu thuisblijven", zei een verkoper achter een eettentje. "Wat in Berlijn gebeurde, is niet goed voor ons." Niet iedereen denkt er zo over: "Als mensen thuis blijven is dat omdat dit de koudste dag is", zei een ander. "Niet vanwege Berlijn."

Zonovergoten kerstmarkt
Twee Maastrichtenaren lopen over de zonovergoten kerstmarkt en maken zich geen zorgen. "Wat moet je doen? Thuis achter de geraniums blijven zitten?" Een Eindhovenaar rekende voor hoe groot de kans is dat zoiets in Maastricht gebeurt: "Te verwaarlozen", concludeerde hij. Sterker nog: al die media-aandacht, die is nergens goed voor, vindt hij.

Valkenburg
In Valkenburg is een grote kerstmarkt in de Gemeentegrot aan de Cauberg. Media waren dinsdagochtend niet welkom. De organisatie acht het "ongepast" bezoekers om reacties te vragen.

Lees ook: Gewapende patrouilles op Duitse kerstmarkten

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kerstmarkt Magisch Maastricht uren langer open
Ook gerommel bij winterkermis Hasselt
Limburgse kerstmarkten: zichtbaar en onzichtbaar toezicht
‘Entreekaartje voor kerstmarkten in Zuid-Limburg’
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen