erfgoed weert

Digitaal gemeentearchief Weert overtreft alle verwachtingen

De website van het gemeentearchief Weert is vorig jaar vier keer meer bekeken dan het jaar daarvoor. In totaal werden het digitale archief en collectie 700.000 keer bezocht.

ouderen ouderenzorg verpleeghuis verpleeghuizen (18 mei 2020)
Meer bezoekers tegelijk welkom in verpleeghuizen

Verpleeghuisbewoners mogen al vanaf 15 juni meerdere bezoekers ontvangen. Dat is een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam.

Bonnefantenmuseum Maastricht
Recordaantal bezoekers voor Bonnefantenmuseum

Met het jubileumjaar in het vooruitzicht heeft het Bonnefantenmuseum een Maastricht al een mooie opsteker te pakken. Het museum stevent dit jaar af op een recordaantal van 147.500 bezoekers.

Mama's Pride trekt meer dan 7000 bezoekers

Popfestival Mama's Pride trok zaterdagavond iets meer dan 7000 bezoekers bij het optreden van George Baker.

TEFAF trekt meer bezoekers dan vorig jaar

De TEFAF heeft dit jaar meer bezoekers getrokken dan vorig jaar.

Warme zomer bezorgt zwembad Mosaqua topdrukte

Het subtropisch zwembad Mosaqua heeft optimaal geprofiteerd van de warme zomer. Er kwam een recordaantal bezoekers naar het Gulpense zwemparadijs.

Tropische zomer heeft Geusseltbad goed gedaan

De warme zomerdagen heeft het Geusseltbad in Maastricht goed gedaan. Zo'n 40.000 bezoekers zochten de verkoeling in het zwembad op.

Kasteeltuinen Arcen flink in trek, 176.000 bezoekers in 2017

Kasteeltuinen Arcen heeft het afgelopen jaar 176.000 bezoekers mogen ontvangen. Het is een van de buitenplaatsen die in 2017 flink meer belangstelling heeft getrokken.

Toverland ontvangt acht miljoenste bezoeker

Attractiepark Toverland in Sevenum heeft zaterdag haar 8.000.000ste bezoeker ontvangen.

Opening Cultura Nova in Heerlen trekt 11.000 bezoekers

De opening van de 27ste editie van Cultura Nova in Heerlen is vrijdagavond door 11.000 mensen bezocht.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten