Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoeker 1Limburg kiest voor foto Serious Request

Geplaatst opdonderdag 31 december 2015 - 6:05

Met ruim 600 likes is het beeld van Serious Request in Heerlen door bezoekers van 1Limburg verkozen tot Nieuwsfoto Van Het Jaar. De foto werd geschoten door Luc Lodder.

Bijna 3000 likes werden afgelopen week geteld op het Facebook-account van dit nieuwsplatform. Bezoekers stemden op tientallen uiteenlopende foto's, gemaakt door fotografen van de Limburgse dagbladen.

Heerlen
De winnende foto werd geschoten door Luc Lodder. Dat deed hij tijdens de start van Serious Request in de binnenstad van Heerlen. Daar stond het Glazen Huis van 3FM, van waaruit dj’s Paul Rabbering, Domien Verschuuren en Giel Beelen verzoeknummers draaiden voor het goede doel. Het evenement trok naar schatting 658.000 duizend bezoekers en leverde ruim 7,5 miljoen euro op voor kinderen in oorlogs- en conflictgebieden.

Serious Request, glazen huis, heerlen
Start van Serious Request in Heerlen.
Foto: Luc Lodder

Passiespelen
Op plek twee eindigt de foto van Abbie Chalgoum die Jezus Christus speelt bij de Passiespelen in Tegelen. Fotograaf Stefan Koopmans legt vast hoe Chalgoum het kruis op zijn schouders neemt. Dit jaar werd de toneelspeler vanwege zijn rol bedreigd op het station in Tegelen. Hij kreeg toen tijdelijk politiebewaking.

passiespelen, tegelen
Abbie Chalgoum speelt Jezus Christus bij de Passiespelen in Tegelen.
Foto: Stefan Koopmans

Roubaix
Op plek drie eindigt de foto van Roy Curvers onder de historische douches van Roubaix. Dit beeld werd gemaakt door Wouter Roosenboom. De ervaren rot van Giant-Alpecin ontdoet zich van al het vuil dat hij onderweg tegenkwam in de klassieker Parijs-Roubaix. Mede dankzij Curvers wist zijn teamgenoot John Degenkolb deze klassieker te winnen.

roy curvers
Roy Curvers onder de historische douches van Roubaix.
Foto: Wouter Roosenboom

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

fotoverkiezingen_2015
Stem op de mooiste nieuwsfoto van het jaar
De doden van 2015
Sportoverzicht 2015: het jaar van Max en Tom
Rampjaar 2015: Explosies, vuurzeeën en chaos op de weg
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen