Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezetting voorbij: woonwagenbewoners terug naar oude plek

Geplaatst opdinsdag 9 oktober 2018 - 18:12

De gemeente Beek heeft dinsdagmiddag met de woonwagenbewoners, die een parkeerplaats in Beek hebben bezet, afgesproken dat er samen naar een oplossing wordt gezocht voor het tekort aan staanplaatsen.

Voor nu kunnen de bewoners op een grasveldje staan bij de al bestaande plekken in Spaubeek. Dat is het resultaat van een vergadering van het College van B&W en een gesprek met de bewoners. Daarmee komt hun bezetting in Beek ten einde.

Lees ook: Woonwagenbewoners bezetten parkeerplaats zwembad Beek

Toezegging
De bewoners bezetten sinds vrijdag vijf plaatsen op de parkeerplaats bij het zwembad De Haamen in Beek. Met deze actie wilden zij dat er een oplossing kwam voor het gebrek aan standplaatsen in de gemeente en daarmee ook een voorbeeld zijn voor andere woonwagenkampbewoners die met hetzelfde probleem kampen. "We zijn heel blij met deze toezegging en zullen woensdag teruggaan naar ons oude plekje in Spaubeek", aldus één van de bewoners.

Behoefte
De gemeente heeft dinsdagmiddag beloofd dat de bewoners woensdag voor 15:00 uur een brief ontvangen met de toezegging om naar een nieuwe plek te kijken en zij voorlopig op hun bestaande plek mogen staan. "Ze blijven niet staan waar ze nu staan. We moeten samen kijken naar een goede oplossing. Daarom gaan wij met iedereen een persoonlijk gesprek aan en inventariseren wat de behoefte is", aldus wethouder Ralph Diederen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen