Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bezetting voorbij: woonwagenbewoners terug naar oude plek

Geplaatst opdinsdag 9 oktober 2018 - 18:12

De gemeente Beek heeft dinsdagmiddag met de woonwagenbewoners, die een parkeerplaats in Beek hebben bezet, afgesproken dat er samen naar een oplossing wordt gezocht voor het tekort aan staanplaatsen.

Voor nu kunnen de bewoners op een grasveldje staan bij de al bestaande plekken in Spaubeek. Dat is het resultaat van een vergadering van het College van B&W en een gesprek met de bewoners. Daarmee komt hun bezetting in Beek ten einde.

Lees ook: Woonwagenbewoners bezetten parkeerplaats zwembad Beek

Toezegging
De bewoners bezetten sinds vrijdag vijf plaatsen op de parkeerplaats bij het zwembad De Haamen in Beek. Met deze actie wilden zij dat er een oplossing kwam voor het gebrek aan standplaatsen in de gemeente en daarmee ook een voorbeeld zijn voor andere woonwagenkampbewoners die met hetzelfde probleem kampen. "We zijn heel blij met deze toezegging en zullen woensdag teruggaan naar ons oude plekje in Spaubeek", aldus één van de bewoners.

Behoefte
De gemeente heeft dinsdagmiddag beloofd dat de bewoners woensdag voor 15:00 uur een brief ontvangen met de toezegging om naar een nieuwe plek te kijken en zij voorlopig op hun bestaande plek mogen staan. "Ze blijven niet staan waar ze nu staan. We moeten samen kijken naar een goede oplossing. Daarom gaan wij met iedereen een persoonlijk gesprek aan en inventariseren wat de behoefte is", aldus wethouder Ralph Diederen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen