Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bezetting voorbij: woonwagenbewoners terug naar oude plek

Geplaatst opdinsdag 9 oktober 2018 - 18:12

De gemeente Beek heeft dinsdagmiddag met de woonwagenbewoners, die een parkeerplaats in Beek hebben bezet, afgesproken dat er samen naar een oplossing wordt gezocht voor het tekort aan staanplaatsen.

Voor nu kunnen de bewoners op een grasveldje staan bij de al bestaande plekken in Spaubeek. Dat is het resultaat van een vergadering van het College van B&W en een gesprek met de bewoners. Daarmee komt hun bezetting in Beek ten einde.

Lees ook: Woonwagenbewoners bezetten parkeerplaats zwembad Beek

Toezegging
De bewoners bezetten sinds vrijdag vijf plaatsen op de parkeerplaats bij het zwembad De Haamen in Beek. Met deze actie wilden zij dat er een oplossing kwam voor het gebrek aan standplaatsen in de gemeente en daarmee ook een voorbeeld zijn voor andere woonwagenkampbewoners die met hetzelfde probleem kampen. "We zijn heel blij met deze toezegging en zullen woensdag teruggaan naar ons oude plekje in Spaubeek", aldus één van de bewoners.

Behoefte
De gemeente heeft dinsdagmiddag beloofd dat de bewoners woensdag voor 15:00 uur een brief ontvangen met de toezegging om naar een nieuwe plek te kijken en zij voorlopig op hun bestaande plek mogen staan. "Ze blijven niet staan waar ze nu staan. We moeten samen kijken naar een goede oplossing. Daarom gaan wij met iedereen een persoonlijk gesprek aan en inventariseren wat de behoefte is", aldus wethouder Ralph Diederen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen