Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezetting stembureaus Zuid-Limburg op orde

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 17:41

De meeste Zuid-Limburgse gemeenten die eerder nog kampten met een tekort aan vrijwilligers voor de Tweede Kamerverkiezingen, hebben inmiddels genoeg mensen geworven.

In Beek, Heerlen, Vaals en Valkenburg zijn genoeg vrijwilligers om op de verkiezingsdag de stembureaus te bemannen en 's avonds de stemmen te tellen. Dat hebben die gemeenten laten weten aan L1.

Tekort
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken meldde eerder dat deze vier gemeenten nog niet genoeg mankracht hadden opgetrommeld. Ook Kerkrade had volgens het ministerie nog een tekort. Op de vraag of dit ook in Kerkrade is opgelost, kwam dinsdag geen antwoord.

Lees ook: Tekort aan vrijwilligers in Zuid-Limburg

Altijd welkom
Alhoewel de bemensing van de stembureaus overal op orde is, zijn extra vrijwilligers altijd welkom. "Het kan natuurlijk zijn dat enkele vrijwilligers voor de verkiezingen in quarantaine moeten of ziek worden. Dan is het fijn om een groep achter de hand te hebben”, aldus een woordvoerster van de gemeente Valkenburg. Datzelfde geluid klinkt in Beek: "We zijn een reservelijst aan het opbouwen. Dat doen we voor alle zekerheid, omdat het kan zijn dat vrijwilligers alsnog afvallen. Dan is het handig om zo’n reservelijst te hebben." De reserves worden ook achter de hand gehouden om eventueel in een andere gemeente bij te springen.

Backup
Ook in Vaals en Heerlen is inmiddels gestopt met het werven van vrijwilligers. "Dat hebben we ook al doorgegeven aan het ministerie, maar misschien zijn de gegevens daar nog niet verwerkt", klinkt het in Vaals. En in Heerlen is de zoektocht naar vrijwilligers dan wel stopgezet, toch komen daar nog steeds telefoontjes binnen van mensen die willen helpen. "Die hebben we dan als backup", zegt Sanne Brandwagt namens de gemeente Heerlen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen