Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezemhok of vieze wc: moeders willen schone kolfplekken

Geplaatst opvrijdag 5 oktober 2018 - 11:30

Moeders die willen kolven hebben nog altijd weinig of smerige kolfplekken. De Maastrichtse Danielle Branje, die zelf het probleem ervaart, lanceert daarom vrijdag een website om moeders te tippen over goede kolfplekken.

Een bezemhok, een meterkast, een printhok of een vieze wc is de plek waar de gemiddelde moeder terechtkomt als ze, net als Danielle, op pad is en wil kolven.

Tijd dringt
"Sommige ruimtes zijn ronduit smerig, en de tijd dringt. Je móet ongeveer om de 2,5 uur kolven als je borstvoeding geeft. Er zijn té weinig plekken waar je rustig kunt zitten", vertelt de kersverse moeder. Dat was voor Danielle de reden om de website www.babyvoedingsplek.nl te lanceren waar iedereen haar eigen tips en ervaringen kan toevoegen.

Video: L1

Verplicht
Branje kolft voor haar acht maanden oude dochter die tijdens haar werkdag op de opvang zit. "Voor bedrijven is het wettelijk verplicht om voor een goede plek te zorgen voor hun werknemers. Maar als je een dagje uit bent of veel onderweg bent voor je werk is het een stuk moeilijker om een goede plek te vinden."

Toilet
Bij een rondgang door het centrum van Maastricht wordt Branje vaak doorverwezen naar het toilet. "Dat gebeurt heel vaak. Maar ze vergeten dan dat ik de enige wc van het pand bijna een half uur bezet houd. Bovendien is het vaak niet schoon, zit er vaak geen deksel op de wc-pot en ruikt het ook niet heel fris." Horeca-ondernemers kunnen de 32-jarige moeder daarentegen wél goed helpen. Daar hebben ze vaak een ruimte boven de kroeg die gebruikt kan worden om te kolven.

Om aandacht te vragen voor het kolfprobleem wordt vrijdag de landelijke actie #waarkolfjij gehouden.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen