Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezemhok of vieze wc: moeders willen schone kolfplekken

Geplaatst opvrijdag 5 oktober 2018 - 11:30

Moeders die willen kolven hebben nog altijd weinig of smerige kolfplekken. De Maastrichtse Danielle Branje, die zelf het probleem ervaart, lanceert daarom vrijdag een website om moeders te tippen over goede kolfplekken.

Een bezemhok, een meterkast, een printhok of een vieze wc is de plek waar de gemiddelde moeder terechtkomt als ze, net als Danielle, op pad is en wil kolven.

Tijd dringt
"Sommige ruimtes zijn ronduit smerig, en de tijd dringt. Je móet ongeveer om de 2,5 uur kolven als je borstvoeding geeft. Er zijn té weinig plekken waar je rustig kunt zitten", vertelt de kersverse moeder. Dat was voor Danielle de reden om de website www.babyvoedingsplek.nl te lanceren waar iedereen haar eigen tips en ervaringen kan toevoegen.

Video: L1

Verplicht
Branje kolft voor haar acht maanden oude dochter die tijdens haar werkdag op de opvang zit. "Voor bedrijven is het wettelijk verplicht om voor een goede plek te zorgen voor hun werknemers. Maar als je een dagje uit bent of veel onderweg bent voor je werk is het een stuk moeilijker om een goede plek te vinden."

Toilet
Bij een rondgang door het centrum van Maastricht wordt Branje vaak doorverwezen naar het toilet. "Dat gebeurt heel vaak. Maar ze vergeten dan dat ik de enige wc van het pand bijna een half uur bezet houd. Bovendien is het vaak niet schoon, zit er vaak geen deksel op de wc-pot en ruikt het ook niet heel fris." Horeca-ondernemers kunnen de 32-jarige moeder daarentegen wél goed helpen. Daar hebben ze vaak een ruimte boven de kroeg die gebruikt kan worden om te kolven.

Om aandacht te vragen voor het kolfprobleem wordt vrijdag de landelijke actie #waarkolfjij gehouden.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen